NOI RESTRICȚII IMPUSE DE CJSU BRĂILA „PENTRU DIMINUAREA IMPACTULUI RISCULUI EPIDEMIOLOGIC GENERAT DE VIRUSUL SARS-COV-2”

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, anunță că astăzi s-a aprobat la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brăila HOTĂRÂREA NR. 52 privind măsurile adoptate pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2.

Mai exact, CJSU a decis:

„Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele localități în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește 1,5 cazuri/1.000 de locuitori: municipiul Brăila (1,59), satul Berteștii de Jos (2,31), satul Chichinețu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecăței (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Căldărușa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovinești (1,6), satul Zăvoaia (1,71), în perioada 13.10.2020 – 26.10.2020.

Art. 2. Pentru localitățile menționate la art. 1 se aplică următoarele restricții, în perioada 13.10.2020 – 26.10.2020:

(1) pentru organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte: numărul maxim de participanți în spații închise va fi de 25 persoane și în spații deschise va fi de 50 persoane;

(2) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor: programul de lucru este stabilit între orele 6.00 – 23.00, ultima comandă se ia la ora 22.00; participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite;

(3) activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se desfășoară între orele 6.00 – 23.00;

(4) la evenimentele organizate de instituțiile publice în spații deschise se vor respecta regulile de distanțare fizică de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Art. 3. (1) Unitățile administrativ-teritoriale din județul Brăila vor aduce la cunoștința Instituției Prefectului, până cel mai târziu în data de 14.10.2020, toate evenimentele culturale și publice organizate la nivelul acestora până la 31.12.2020.

(2) Pentru orice alte evenimente organizate ad-hoc la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Brăila, acestea vor înștiința Instituția Prefectului de îndată ce se ia cunoștință de data/perioada organizării lor.

(3) Comitetele locale pentru situații de urgență vor întocmi planuri de măsuri pentru aceste evenimente și le vor transmite instituției prefectului pentru a fi analizate în C.J.S.U. cu cel puțin trei zile înainte de producerea acestora.

Art. 4. Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile menționate la art. 1 își vor desfășura activitatea  prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Art. 5. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute la art. 1, 2 și 4 din prezenta hotărâre se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, Direcția de Sănătate Publică Brăila, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brăila și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila”.