Noua șefă a ISJ Brăila, Elena Tudor, afirmă că singura politică pe care o face este cea educațională: „Eu am colaborat cu oameni din orice partid. Dacă sunt Oameni, pentru mine e tot ce contează”

Noul inspector școlar general al Brăilei, Elena Luminița Tudor, declară că nu are nicio problemă cu apartenența politică a colaboratorilor săi, însă în ceea ce o privește, nu este membră a vreunui partid și nu face decât politica educațională.

Tudor a răspuns în acest mod atunci când a fost întrebată cum vede chestiunea legată de apartenența politică a unui inspector școlar general și de influența pe care această apartenență politică o poate avea asupra relațiilor sale cu administrația publică. Întrebarea avea legătură cu  faptul că în perioada în care ISJ Brăila a fost condus de liberalul Cătălin Canciu nu a existat niciun fel de colaborare între instituția amintită și Primăria Brăila, din cauza unor animozități personale între Canciu și primarul Marian Dragomir (PSD), iar odată cu numirea noului inspector școlar general, edilul șef și-a exprimat dorința de a avea o „colaborare frumoasă” cu aceasta.

Elena Tudor a mai comentat: „Sunt apolitică și până la capăt o să merg pe ideea de politică educațională.

Nu am absolut nicio problemă, eu am colaborat cu oameni din orice partid. Eu am o vorbă: «Dacă sunt Oameni, pentru mine e tot ce contează», mai ales dacă mergem în direcția interesului copilului. Ăsta este rostul nostru; altfel înseamnă că nu ne înțelegem rostul și atunci din punctul meu de vedere nu avem ce căuta.

În rest, toată admirația, de-a lungul istoriei am avut politicieni de marcă, PNL-iști, PSD-iști, din toate partidele, au fost oameni cu care s-a putut discuta, oameni care au făcut ceva pentru țara asta și jos pălăria. Dar repet, Oameni, dincolo de a fi politicieni”.