Noul antrenor principal al Daciei Unirea Brăila, portughezul João Manuel Pinto: „Nu sunt magician, nu am o baghetă magică, sunt doar antrenor. Eu promit că se va munci foarte mult, dar nu promit victorii”

„Nu sunt magician, nu am o baghetă magică, nu voi face minuni la Dacia Brăila. Sunt doar antrenor. Voi munci și le voi cere și jucătorilor să muncească pentru a-și îmbunătăți performanțele” – este ceea ce a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, noul antrenor principal al Daciei Unirea Brăila, João Manuel Pinto.

João Pinto este născut pe 26 mai 1973 în Portugalia, iar în cariera de fotbalist a evoluat pe postul de fundaș central pentru FC Porto, Benfica, Murcia și Sion. Are în palmares 4 titluri de campion al Portugaliei, 2 Cupe și 2 Supercupe ale Portugaliei și de asemenea, în 2006 a câștigat și Cupa Elveției.

Ajuns astăzi la Brăila, Pinto a fost prezentat presei locale, împreună cu Christian Minardi, noul antrenor al portarilor, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat, printre alții, Vasile Popa, vicepreședintele clubului și Gianluca Pavanello, director sportiv al clubului brăilean.

João Manuel Pinto a declarat că a fost sunat de către Gianluca Pavanello, cu care este bun prieten și a fost rugat să preia funcția de antrenor, să se implice în acest proiect sportiv. El a afirmat că este ceva nou pentru el, este o provocare și de asemenea, o responsabilitate foarte mare, însă este hotărât să-și facă treaba cât mai bine: „Eu le promit celor din conducerea echipei și fanilor că se va munci foarte mult, dar nu promit victorii. Promit că împreună vom munci cu toții și vom pregăti o echipă mai bună. Acesta este obiectivul meu”.

João Manuel Pinto a declarat că știe ca deocamdată lucrurile nu stau tocmai bine la club din punct de vedere al nivelului jucătorilor, al condițiilor de antrenament, etc, dar că nu este genul care să se dea bătut, ci este omul căruia îi plac provocările.

Amintim că în toamna anului trecut un grup de investitori italieni și argentinieni a preluat Asociația “Fotbal Club 1919  Dacia Unirea Brăila”, noul președinte al clubului fiind Renato Favero.