Noul manager interimar al Spitalului Județean Brăila, Didi Crintea: „Știu că se așteaptă mult de la mine. Am acceptat această funcție doar din considerente profesionale și pentru bunul mers al lucrurilor din spital”

Conferință de presă în prima zi de mandat a noului manager interimar al Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila, Didi Crintea. Aceasta este economist, șefa Serviciului Managementul Calității Serviciilor de Sănătate, are 48 de ani și lucrează de 10 ani în Spitalul Județean.

Crintea i-a luat locul managerului Delia Râșnoveanu, care și-a dat demisia după ce un pacient internat a ieșit pe timpul nopții din spital în pijama, desculț, fără să-l vadă și să-l oprească din cineva, iar câteva ore mai târziu a fost găsit decedat lângă un gard. Ea va ocupa această funcție pentru o perioadă de trei luni, până la organizarea concursului pentru funcția de manager.

Didi Crintea a declarat astăzi că a lucrat îndeaproape cu șefii de secții și „cunoaște foarte bine procesele medicale care se desfășoară în spital și activitățile de la nivelul fiecărei structuri”: „Știu că se așteaptă mult de la mine, oamenii vor măsuri imediate, rezolvări și soluții imediate. Am acceptat această funcție doar din considerente profesionale și din dorința de a veni în ajutor, pentru bunul mers al lucrurilor din spital. Prioritatea mea este în primul rând aceea de a oferi servicii medicale de calitate pacienților, siguranța pacienților în spital și un mediu de lucru corespunzător pentru personal”.

Întrebată care sunt prioritățile sale în acest scurt mandat, Didi Crintea a vorbit în primul rînd despre acoperirea deficitului de personal de la UPU, unde, după cum a precizat directorul medical al spitalului, dr. Dragoș Voicu, ar trebui să fie 26 de medici (din care 5 stomatologi și restul medici de medicină generală), dar de fapt sunt doar 6 (cu tot cu doctorii pensionari care lucrează cu contract).

De asemenea, managerul interimar a fost întrebată despre criza de medicamente din spital și despre faptul că pacienți sau aparținători reclamă în continuare faptul că li se cere să cumpere unele medicamente pe banii lor, pentru că nu se găsesc în spital. Crintea a declarat că știe că există astfel de situații, dar că medicamentele achiziționate de pacienți sau familiile lor pot fi decontate, pe bază de cerere:

Întrebat ce l-a determinat să-i propună lui Didi Crintea funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a menționat faptul că „CV-ul acesteia spune foarte multe și faptul că a muncit foarte mult la acreditarea spitalului și are foarte mulți ani de activitate în cadrul spitalului”, precum și faptul că ea nu este membră a vreunui partid, deci nu vor mai fi discuțiile care au existat până acum în cazul Deliei Râșnoveanu, pe tema apartenenței acesteia la PSD.