Noul prefect al Brăilei are studii în Drept și Relații Internaționale și a obținut diploma de Master la Universitatea Spiru Haret București

Noul prefect al Brăilei, Florin Sergiu Dobrescu, are 50 de ani și a fost polițist, activând de-a lungul timpului pe diverse posturi de execuție sau conducere în cadrul IPJ Brăila.

În perioada octombrie 2007-noiembrie 2016 a fost șeful Poliției orașului Făurei, în perioada noiembrie 2016 – mai 2017 a fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Brăila, iar în anul 2020 a ieșit la pensie. Din luna mai a anului 2021 și până în prezent a fost director zonal al firmei de pază Tiger Security Service SA București.

Dobrescu a absolvit Școala de Poliție Câmpina ca subofițer, după care a obținut în 2002 diploma de licență în Științe juridice, specializarea Drept la Academia de Poliție „Al I. Cuza” București și a urmat studii postuniversitare pe specializarea Relații internaționale la Academia de Poliție „Al I. Cuza” București. În 2009 a obținut diploma de Master la Universitatea Spiru Haret București.

Florin Sergiu Dobrescu a depus astăzi jurământul în calitate de prefect al Brăilei.