Noul subprefect Loredana Badiu (PSD): Îmi cer scuze acum public față de persoana pe care am jignit-o cu comentariul „Sictir!”

„Este un episod pe care-l regret și îmi cer scuze acum public față de persoana pe care am jignit-o. A fost sub presiunea campaniei, a fost o ieșire necontrolată. Încă o dată regret și îmi cer scuze” – este comentariul făcut astăzi de noul subprefect al Brăilei, Virginia Loredana Badiu (PSD), în cadrul unei discuții cu ziariștii după ceremonia de învestire și depunerea jurământului în funcția amintită.

Mai concret, este vorba despre un episod din timpul campaniei electorale la alegerile prezidențiale, când un internaut a făcut o postare ironică la adresa candidatului PSD Viorica Dăncilă, iar Badiu, care pe atunci era consilier municipal, a comentat „Sictir!”.

Este prima dată după acel moment din 2019 când Badiu își cere scuze public pentru comentariul amintit, iar acest lucru nu s-a întâmplat din proprie inițiativă, ci în contextul în care a fost întrebată de ziariști cum comentează situația amintită.

Revenind la ceremonia de învestire, la aceasta au participat, printre alții, președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, deputatul Nicu Niță (PSD), deputatul Florin Mircea (PSD), președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) și cei doi vicepreședinți CJ, primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) și cei doi viceprimari, șefi ai serviciilor publice descentralizate. Evident, au fost alături de Loredana Badiu prefectul Iulian Timofei (PSD) și celălalt subprefect al Brăilei, Adin Boboc (PNL).

A mai fost prezent într-un colț deputatul George Adrian Paladi (PSD), care a avut-o alături, tot evident, pe Daniela Bordea, consilier județean (PSD).

După momentul festiv, fostul subprefect, Nicolae Nițescu (PNL), care a fost înlocuit în funcție de Badiu, a fost întrebat de ziariști dacă a fost deranjat de faptul că PNL a decis să-l păstreze în funcție pe colegul său Adin Boboc și să-i cedeze PSD-ului funcția pe care o ocupa el. Nițescu a spus că nu este deranjat de acest lucru, că este o decizie a partidului și că nu poate decât să o respecte. El a mai spus că deocamdată nu are nimic stabilit cu privire la viitorul său profesional.