Noutăți legislative în domeniul relațiilor de muncă, prezentate angajatorilor de inspectorul șef al ITM Brăila

În perioada 25-26 octombrie, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, Liviu Arhire, a participat la un simpozion cu tema „Noutăți legislative în domeniul relațiilor de muncă”, în care s-a discutat în mod special despre modificările aduse de Legea nr. 283/2022, pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, care au intrat în vigoare la data de 22 octombrie 2022.

Acțiunea s-a desfășurat la sediul CECCAR Brăila, atât prin prezența fizică a participanților, cât și online și au participat peste 200 de reprezentanți ai angajatorilor din județ. Tema abordată a prezentat un interes deosebit pentru participanți, datorită importanței acesteia, în sensul respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de munca și rolului acestora pentru buna desfășurare a activității economice.

ITM organizează periodic întâlniri de informare și conștientizare, în vederea dezvoltării unor colaborări strânse la nivel local între instituția amintită și angajatori.