„Nu există prieten mai loial decât cărțile” – expoziție documentară dedicată Zilei Internaționale a cărții și a dreptului de autor și Zilei Bibliotecarului

În perioada 21 aprilie – 8 mai Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila găzduiește o expoziție documentară intitulată „Nu există prieten mai loial decât cărțile”, ce conține documente aflate în colecțiile sale și care sunt disponibile pentru împrumut.

„Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie, la inițiativa UNESCO, cu scopul de a promova cititul, publicarea de cărți, dar și drepturile de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în anul 1995 și de atunci în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și a cititorilor. În toată lumea sunt organizate expoziții de carte, lecturi publice și tot felul de manifestări menite să încurajeze și să popularizeze lectura.

În țara noastră data de 23 aprilie este prilej de triplă bucurie pentru noi: pe lângă sărbătoarea Sfântului Gheorghe, serbăm Ziua Internațională a Cărții și începând cu anul 2005 aniversăm în fiecare an nobila profesie de bibliotecar printr-o zi special dedicată – Ziua Bibliotecarului din România”, spun organizatorii.

Expoziția este realizată de Florentina Petcu și poate fi vizionată la parterul secției Împrumut Cărți pentru Adulți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns