“Nu intra in atributiile mele urmarirea termenelor proceselor Primariei”

M FUDULIACHE

*este declaratia secretarului autosuspendat al Primariei Braila, Mircea Fudulaiche

Secretarul autosuspendat al Primariei Braila, Mircea Fudulaiche, nu se considera vinovat de ratarea termenului in procesul municipalitatii pentru contestarea penalitatii de circa 20 milioane de lei, aplicate la proiectul reabilitarii Bulevardului Dorobanti. De asemenea, acesta nu se considera vinovat in niciun fel nici de faptul ca, urmare a pierderii acelui proces, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, zilele trecute si ultima cale de atac a Primariei, in procesul legat de plata, de la bugetul local, a sumei amintite.
Fudulaiche ne-a declarat ca nu intra in competentele sale, ca secretar al Primariei, urmarirea termenelor proceselor aflate pe rol in care este implicata institutia, ci in competenta angajatilor de la Biroul Juridic. In plus, Fudulaiche a precizat ca nu s-a autosuspendat pentru ca s-ar fi simtit vinovat cu ceva in aceasta privinta, ci din cauza unor probleme medicale pe care le are. Mai mult, el ne-a informat ca are toate intentiile sa revina pe post, dar o va face atunci cand problemele de sanatate ii vor permite, iar intre timp asteapta si sentinta in procesul in care a atacat sanctiunea primita pe linie de serviciu, ca urmare a ratarii termenului de judecata in procesul de anul trecut, pentru ca pur si simplu juristii au uitat de acest termen.

Amintim ca, anul trecut, acesta a fost sanctionat cu reducerea drepturilor salariale cu 20%, pe o perioada de 3 luni si s-a autosuspendat din functie.

Iata insa declaratia lui Mircea Fudulaiche: