“Nu am luat membri PDL, nu le-am facut promisiuni ca sa plece din PDL”

 

AUREL SIMIONESCU 2

*declara primarul municipiului, Aurel Simionescu
Primarul municipiului, Aurel Simionescu, neaga ca PSD ar fi facut orice intelegeri, mai mult sau mai putin ascunse, cu consilierii PDL care si-au dat recent demisia din partid si au renuntat la calitatea de alesi locali. Simionescu admite insa ca sunt intemeiate banuielile liderului PDL local Alexandru Nazare cum ca edilul-sef ar fi avut o discutie cu fostul consilier municipal democrat-liberal Daniel Mitrofan, inainte ca acesta sa-si prezinte demisia din CLM: “N-am facut niciun fel de intelegeri cu persoanele respective. Dupa cum stiti, noi am mai avut aceste discutii de mai multe ori, PSD nu a luat si nu ia, cel putin de cativa ani buni incoace,  membri de la alte partide. Celor care au plecat de la noi le-am dorit drum bun, impliniri  in noua pozitie pe care au avut-o, regasirea lor in doctrina acelor partide si inapoi nu ii mai vrem.
E adevarat ca domnul Mitrofan a discutat cu mine inainte de a-si anunta decizia de a demisiona din calitatea de consilier si dansul stie de la mine ca daca pleca, in locul sau venea un consilier  de la alt partid. Domnul Mitrofan a venit si mi-a spus ca se retrage din functia de consilier municipal si mi se pare corect, asta este pozitia unui om responsabil care vine si spune: << sunt consilier, sa stiti ca e o optiune personala si nu mai vin>>. Este iarasi adevarat ca eu i-am atras atentia ca in locul unui membru PDL, avand in vedere lista pe care au avut-o dumnealor la AVB, vine un membru al altui partid. Eu i-am atras atentia! Asa e ca in povestea aia cu Radio Erevan si cu bicicletele, nu se da, se ia si nu e alba, e neagra, etc. Deci i-am atras atentia ca gestul pe care il face inseamna ca partidul respectiv pierde un consilier, pentru ca asa era lista electorala”.
Simionescu a tinut insa sa sublinieze ca nu au fost oferite nici lui Mitrofan si nici fostului consilier judetean PDL Reliana Bogdan niciun fel de favoruri, pentru a demisiona din PDL: “Eu personal n-am participat – si de regula, participa – la nicio discutie  legata de partid, de componenta si de toate celalalte, la care sa se discute asa ceva. Nici formal, nici informal. Am vazut si eu diverse idei  exprimate in presa pe aceasta tema, dar este libertatea oricarui cetatean care are o anumita pregatire profesionala ca, la un moment dat, sa opteze pentru ceva.
Noi nu am luat membri PDL, nu le-am facut promisiuni ca sa plece de acolo si sa vina in alta parte. Sunt optiunile dumnealor si eu cred ca fiecare trebuie sa vada ce se intampla in propria ograda, ca pana la urma, cand pleaca niste oameni, iti pui o problema. Intr-un partid, intr-un colectiv, fiecare trebuie sa se gandeasca cum sa-si tina unit colectivul, ca sa nu plece niste oameni, ce se intampla. Fiindca si aici, iti pui problema: daca unul pleaca, doi pleaca, trei pleaca, cinci pleaca, avem si noi o problema pana la urma. Intr-un divort nu exista un singur vinovat. Totdeauna exista o implicare a ambelor parti”.