Nu prea avem păduri și acestea oricum n-au specii „interesante”, deci tăierile ilegale nu sunt atât de numeroase în județul Brăila

Nu avem păduri prea multe și nici specii prea interesante, deci fenomenul infracțional în domeniul forestier nu este unul de amploare în județul Brăila.

Potrivit declarațiilor făcute astăzi în cadrul Colegiului Prefectural de coordonatorul Gărzii Forestiere Județene Brăila, Costică Vîjiiac, nivelul tăierilor ilegale este unul mult sub cel înregistrat în județele cu material lemnos de valoare. Acesta a menționat tutuși că „punctele fierbinți” din acest punct de vedere se înregistrează în general în Lunca Buzăului, în zona Făurei, Jirlău, Vișani, Scorțaru Nou și nu în ultimul rând, în zona Stejaru, din cadrul Ocolului silvic Lacu Sărat.

Paza fondului forestier proprietate publică a statului și a unităților administrativ teritoriale este asigurată de Direcția Silvică, iar pentru terenurile proprietate privată este paza asigurată atât de Direcția Silvică, precum și de ocoalele de regim silvic (private). Pentru circa 150 de ha care sunt proprietate privată nu este asigurată niciun fel de pază.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns