Nu s-a prezentat nimeni la licitatia pentru deszapezirea drumurilor judetene din Braila

iarna 135

Daca mai era vreo speranta ca in aceasta iarna vom beneficia de un serviciu de deszapezire acceptabil pe drumurile judetene din Braila, aceasta s-a naruit astazi, cand s-a anuntat ca nu s-a inscris nimeni la licitatia pentru atribuirea acestor lucrari. Vicepresedintele CJ Braila, Ovidiu Nechita, a admis ca sunt slabe sperante ca se inscrie cineva, chiar si dupa reluarea procedurii, astfel incat este aproape cert ca deszapezirea nu se va face unitar, pe drumurile judetene, in baza unui plan, ci pe bucati, dupa cum va putea fiecare primarie in parte, cu utilaje putine pe care le are, sau pe care le poate inchiria. In acest context, nu va fi de mirare daca pe cate un drum judetean vor fi portiuni curatate de nameti, alternand cu km intregi blocati, in functie de cum se va descurca fiecare primar cu utilajele de care dispune si cu care trebuie sa curete si drumurile comunale. Ca sa nu mai spunem ca unele dintre primarii nici nu au fost de acord sa-si asume prin contract  serviciul de deszapezire a drumurilor judetene de pe raza localitatii lor, pentru ca nu au utilaje.

Ovidiu Nechita a admis, insa, astazi, ca singura speranta ramane la primarii, fiindca licitatia pentru atribuirea serviciului de deszapezire a fost un esec: “Comisia va trebui sa faca un raport, sa constate ca nicio firma nu a participat la aceasta licitatie si dupa aceea se vor relua procedurile de licitatie. Totusi, tind sa cred ca nu va mai fi timpul necesar, chiar daca vom relua aceasta procedura. Nu am de unde sa stiu daca va mai veni cineva sau nu la a doua licitatie, dar exista riscul sa nu vina nimeni, dupa cum v-am spus si acum doua saptamani. Deocamdata, singura solutie este aceea pe care am propus-o eu si care s-a si finalizat, colaborarea cu primariile. Deocamdata, astazi am primit un numar de 8 proiecte de hotarare venite din judet, care sunt de acord cu asocierea si pana la finalul zilei vor veni probabil si celelalte”.

Intrebat cate primarii si-au dat acordul, fie si verbal, pentru o colaborare cu CJ, pe tema deszapezirii, ca si in zilele trecute, Nechita a evitat sa dea un raspuns concret, pe motiv ca inca nu s-au centralizat toate datele. In orice caz, pana acum, el a vorbit, in mai multe randuri, la modul general, de 8 primarii cu care a batut deja palma si alte 12, care urmau sa aprobe in consiliile locale colaborarea cu CJ – fara sa dea nume, pe motiv ca nu le tine minte pe de rost. Pe de alta parte, insa, astazi, potrivit secretarului judetului, la CJ nu se aflau decat 2 astfel de acorduri de colaborare oficiale, in forma scrisa:  cele de la Stancuta si Scortaru Nou.

Cat despre propunerea sa legata de contractul cu Garnizoana Braila, pentru deszapezirea cu militari in situatii de urgenta, vicepresedintele CJ ne-a raspuns: “Era doar o idee, in eventualitatea ca nu se va concretiza licitatia pentru atribuirea serviciului de deszapezire. Acum, daca am vazut ca n-a venit nimeni la licitatie, o sa vedem ce avem de facut”.