NU SE SCHIMBA NIMIC: IN PARCAREA DIN SPATELE CASEI AGRONOMULUI SE VA CONSTRUI SEDIUL PARCHETULUI

Ramane cum s-a stabilit: parcarea din capatul strazii Plevnei, din spatele Casei Agronomului, va fi desfiintata, pentru a face loc unei noi cladiri, in care isi va avea sediul Parchetul de pe langa Tribunalul Braila.

Unii dintre locatarii blocurilor din zona sperau sa se schimbe decizia luata in iulie 2015, de vechiul Consiliul Local Municipal, dat fiind ca astazi s-a pus din nou in discutie subiectul si s-a cerut un nou vot alesilor locali, pentru corectarea unei “erori de procedura”, insa noii consilieri au consfintit, prin votul lor, decizia luata anterior.

Consilierul independent Lucian Caprariu a facut apel la colegii sai sa decida in sensul pastrarii parcarii si gasirii unui alt teren, mai potrivit, pentru constructia noului sediu al Parchetului: “Vorbim aici despre un teren care nu a fost retrocedat tocmai pe considerentul ca aici este o parcare publica absolut necesara. Schimbam principiile in functie de solicitant? De atunci, numarul masinilor a crescut, poate s-a dublat, chiar triplat. Proiectul propus pe acest amplasament vine sa creasca densitatea de cladiri, si asa ridicata. Este evident ca va genera trafic suplimentar.

Cetatenii din zona s-au exprimat deja impotriva schimbarii destinatiei acestui amplasament. Nu este acesta un raspuns suficient la consultarea publica ce nu a avut loc?”.

Secretarul municipiului a precizat insa ca noul proiect de hotarare  nu pune in discutie destinatia parcelei respective, care este clara – acolo urmand sa se construiasca noua cladire -, ci doar corectarea unui detaliu ce tine de procedura. Mai exact, daca vechiul CLM a incredintat suprafata de 940 mp direct Parchetului Braila, actualul Consiliu a votat ca atribuirea sa fie catre Ministerul Public, cel care va finanta constructia propriu-zisa.

In final, cand s-a supus la vot proiectul de hotarare, in afara lui Caprariu, care a votat impotriva, si a celor 3 consilieri municipali PND, care s-au abtinut, toti ceilalti alesi locali au votat pentru.

Declaratia consilierului municipal Lucian Caprariu, aici: