O altă versiune asupra motivului demisiei nerecunoscute de Florin Cîrligea: „A vrut să-și dea demisia pentru că alte două persoane îi iau fața pe lista AUR Brăila pentru Camera Deputaților și a băgat atâția bani și i se cere să mai bage bani”

O altă versiune despre ciudata demisie a liderului AUR Brăila, Florin Cîrligea, care a anunțat într-o ședință de partid de la începutul acestei luni că pleacă din partid și aceea e ultima oară când îl văd la AUR, după care, câteva zeci de minute mai târziu, a declarat pentru MD Press că demisia nu a fost una „pe bune”, ci doar un test, ca să vadă cât de repede transmit colegii lui informația la presă, apoi a spus că nu comentează, apoi a spus că nu poate nici să infirme, nici să confirme că își dă demisia din AUR și că va vedea dacă o face, în funcție de „ce se mai întâmplă în continuarea programului artistic”.

Dat fiind că informațiile noastre pe surse au fost că liderul AUR și-a dat demisia pe bune în acea ședință și că era supărat, i-am întrebat ieri pe doi foști membri AUR Brăila care au trecut recent la SOS România care este varianta pe care o știu ei despre demisia lui Cîrligea.

Gabriel Musceleanu, fost vicepreședinte AUR Brăila și fost purtător de cuvânt al AUR Brăila, ne-a spus că nu a fost prezent la ședința la care s-a întâmplat memorabila demisie, dar a avut o discuție cu Florin Cîrligea exact înainte de acea ședință, discuție în care i-a spus pe șleau niște lucruri mai puțin plăcute liderului AUR. Mai apoi, Musceleanu a aflat că Florin Cîrligea a anunțat în ședință că-și dă demisia: „Am auzit și eu că și-a dat demisia, am auzit că era foarte supărat că este sufocat de cerințele financiare de la București, am auzit că s-a ajuns la o sumă de 90.000 lei pe care trebuie neapărat s-o strângă, am înțeles că li s-a cerut fiecărui membru din Birou câte 3.500 de lei. Sunt niște sume care pe mine, personal, mă oripilează.

Și noi am contribuit și la Caravana medicală, și la mitingurile de la București, la plata deplasării membrilor cu autocarele, dar parcă se cere din ce în ce mai mult, în contextul în care AUR este partid parlamentar și beneficiază de un buget de la stat…”.

În ceea ce-l privește, Adrian Popa, fost președinte al Organizației de Tineret AUR Brăila, care a trecut și el la SOS România, a declarat că Florin Cîrligea „are visul lui să ajungă deputat, iar la AUR a venit cu gândul ăsta, că va fi pe locul I la Camera Deputaților. Doar că de când a venit domnul Cîrligea s-au mai aliat câteva partide în acea alianță a AUR-ului.

Domnul Florin Cîrligea nu este un prost, ca să mă exprim așa și nu există o problemă din cauza banilor pe care i-a dat până acum la acel partid (AUR -n.r.).

Popa a mai spus că în toată țara în AUR au venit mulți oameni cu bani, dar „oameni vechi din politică, care au făcut numai lucruri murdare.

Domnul Florin Cîrligea, simțind că pierde teren în fața domnilor Ilan Laufer și Dorin Petrea (potențiali candidați ai Alianței AUR la alegerile parlamentare, pe lista Brăilei pentru Camera Deputaților – n.r.), automat s-a revoltat. Orice om normal care cunoaște situația și dă seama că ăsta a fost adevăratul motiv și într-adevăr, a vrut să-și dea demisia, pentru că acele două persoane îi iau fața și el a băgat atâția bani și «mai vor să bag atâția bani»”.