O masă chirurgicală modernă, în valoare de 48.000 lei, donată Maternității brăilene de Rotary Club

O masă chirurgicală modernă, în valoare de 48.000 lei, a fost donată Maternității brăilene în baza unui proiect realizat de Rotary Club.

Cristian Lucilius Niculae, coordonatorul acestui proiect din partea Rotary Club Brăila, a vorbit astăzi despre donația amintită: „Inițiativa a aparținut unui coleg de-al nostru, membru al clubului Rotary din București, care a ținut neapărat să doneze o sumă de 40.000 de lei unei maternități din provincie și existând o relație foarte bună între clubul nostru și clubul dumnealor, au ales să fie Brăila. Clubul nostru, noi, ca persoane, având o relație de prietenie cu medicii de la Maternitatea din Brăila, ne-am consultat și am ajuns la concluzia că ceea ce au nevoie este această masă de operație”.

La rândul său, dr. Cristian Ciupercă, președintele Asociației „Ochi de copil” – medic care, de altfel, lucrează la Maternitatea brăileană -, a declarat: „Asociația noastră s-a constituit în urmă cu aproape doi ani și are ca scop ajutorarea Secției Obsetrică Ginecologie 2 din cadrul Maternității brăilene. Masa chirurgicală care s-a primit este una performantă, modernă. Ea va deservi nașterile prin cezariană ale gravidelor aflate în Maternitatea noastră”.

Dr. Iulian Tătaru, membru al Asociației „Ochi de copil”, și-a exprimat speranța ca această colaborare cu Rotary Club să continue, în beneficiul Maternității și în special al femeilor beneficiază de servicii medicale în unitatea amintită.

Dr. Tătaru a mai precizat că oricum, în Maternitatea brăileană sunt „cele mai bune condiții pe care ni le puteam imagina; acesta a fost și motivul pentru care noi am rămas în oraș. Este o Maternitate care este renovată complet, cu aparatură foarte bună și condiții excepționale”.