O nouă achiziție a filialei AUR Brăila: Viorel Botea, fost președinte PMP Brăila. Deocamdată a venit de unul singur în AUR, dar susține că vor urma și alți membri PMP

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, a trecut la AUR.

Anunțul oficial a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care alături de câțiva membri AUR Brăila a participat și un invitat de la centru: secretarul general Marius Ichim. Acesta din urmă a declarat că Botea „se mulează pe valorile AUR, este un bun gospodar, un familist convins, trei copii”.

Omul de afaceri Florin Cîrligea, care s-a alăturat săptămâna trecută organizației AUR Brăila, i-a urat și el lui Botea bun venit în „noua sa echipă”:

Viorel Botea a explicat decizia de a trece la AUR prin faptul că de foarte mult timp situația juridică a PMP este neclară și consideră că nu se mai poate continua așa: „Știți foarte bine că eu am fondat Mișcarea Populară Brăila și Mișcarea Populară a fost copilul meu. Dacă eu am luat această hotărâre, am luat-o pentru că mi-am dat seama că între valorile AUR se găsesc de fapt și valorile pe care eu le consider absolut importante pentru politica românească”.

Întrebat dacă a venit de unul singur la AUR sau împreună cu toată Organizația PMP Brăila, Botea a răspuns: „Deocamdată pot să vă spun doar atât: întâi să vedem fapte. Cu siguranță în maximum o săptămână – două am să vă spun exact ce fac colegii mei din teritoriu. Dar PMP a fost format de mine.

Astăzi sunt singurul membru PMP Brăila care a trecut la AUR și am făcut acest lucru ca să vadă toți colegii că există o direcție, există un partid în care se pot regăsi, partid în care eu am venit. Așa cum am venit la PMP primul, așa am venit și aici, la AUR, primul din acea parte”.

L-a întrebat pe fostul președinte PMP Brăila ce vrea să spună prin „întâi să vedem fapte”, iar acesta a explicat: „Întâi să vedem fapte din partea mea, în sensul că nu vreau să spun «Au venit atâtea organizații, au venit atâția oameni». Nu! În momentul în care acele persoane – consilieri, viceprimari, primari – își vor da acordul pentru intrarea în AUR…”.

Atenționat că PMP Brăila nu mai are primari, dat fiindcă unicul primar PMP a anunțat recent că se alătură PNL, Botea a spus că „deocamdată lucrurile sunt discutabile”.

Precizăm că urmare a renunțării la calitatea de membru PMP, Botea va pierde și mandatul de consilier județean.