O premieră la Teatrul de Păpuși Brăila: spectacolul “Pedagog de școală nouă”

Teatrul de Păpuși Brăila își adaugă în repertoriu un nou spectacol. Astfel, duminică, 30 aprilie, la ora 11:00, copiii sunt așteptați la premiera spectacolului “Pedagog de școală nouă”. Regia, scenografia și scenariul sunt semnate de Geo Balint, muzica este compusă de Codruț Bârsan.

Din distribuție fac parte: Iulian Gheorghe, Aurora Popescu, Diana Grigoroșcuță, Mihai Jinga, Toni Gheorghe, Eduard Onu și Daniel Dămăroiu.

Să explici… Ce să explici ? Să exiști. Să asculți. Să vezi cu inima. Să asculți, să vezi, să înțelegi viața… Sper că încă mai învăț cu fiecare spectacol sa fiu un regizor normal, un bun povestitor. Se spune despre un spectacol că e bun atunci când nu se vede regia. Un lucru este clar: teatrul nu dă răspunsuri, ci pune întrebări. Se ridică cortina, s-a născut povestea, se lasă cortina – spectacolul a dispărut, rămâne emoția…

Suntem bombardați zilnic cu tot felul de inepții… Trăim într-o lume nebună-nebună, o lume întoarsă pe dos. O lume în care copiii îi imită pe cei mari… părinți, bunici, vecini, lumea de pe stradă… Trăim într-o distopie în care se amestecă Urmuz, Caragiale, Kafka! Cine trage semnalul de alarmă? Cum educăm generația de mâine? Poate teatrul să transmită o minimă morală ?

Veniți să vedeți spectacolul «Pedagog de școală nouă…», lumea lui Caragiale! Cred și am încă speranța că lumea își va reveni din această goană și vânare de… vânt. Poate poveștile spuse simplu și curat, fără modernizări excesive, pot păstra candoarea  copilăriei… Voi continua să spun povești împreună cu cei fără de care nu există teatrul, actorii! Sper că am adăugat încă o filă la povestea fără de sfârșit a copilăriei, adolescenței… Vă aștept la teatru! –  declară regizorul Geo Balint.