Oamenii nu ne-au ales ca sa ne injuram, ca sa ne batem

 

ION-CRACIUN

*este comentariul primarului Aurel Simionescu pe tema recentei batai intre primarul Chiscaniului, Ion Craciun (UNPR) si consilierul local PSD Octavian Gorgovan

 

Liderii PSD Braila sunt exasperati de starea permanenta de conflict dintre primarul UNPR al comunei Chiscani, Ion Craciun (foto) si seful filialei locale PSD, Octavian Gorgovan, care este si consilier local. Dincolo de disputele verbale, acuzatiile, injuraturile si amenintarile pe care si le arunca ori de cate ori au ocazia,  cei doi ajung periodic si la agresiuni fizice, cand reclama fiecare ca ar fi fost imbrancit, lovit sau chiar batut “pana s-a umplut de sange”. In plus, de fiecare data, cel care se considera victima face public incidentul, pentru a dovedi ca el este cel care are dreptate, iar celalalt are atitudini de-a dreptul infractionale.

Ultimul incident de acest tip, care a avut loc chiar in aceasta saptamana, s-a desfasurat in spatiul public, dupa o sedinta ce s-a tinut la scoala din localitate, cand cei doi s-au luat la bataie si au fost despartiti de politistii care se aflau intamplator in zona.

Acest ultim scandal, care continua serie celor inregistrate de-a lungul mai multor ani de zile, a exasperat conducerea PSD, cu atat mai mult cu cat cei doi combatanti sunt lideri ai unor partide aliate din cadrul USL, care, teoretic, ar trebui sa colaboreze  la nivel local. In plus, chestiunea devine si mai delicata in contextul in care in acest an, la alegerile prezidentiale, Craciun si Gorgovan, care se acuza reciproc de acte de coruptie, ar trebui sa mearga mana in mana la concetatenii lor, pentru a le recomanda sa voteze candidatul USL.

Liderul PSD Aurel Simionescu a precizat astazi ca a avut deja o prima discutie cu colegul sau de partid, Octavian Gorgovan, dupa recentul scandal si a recunoscut ca situatia este cu atat mai neplacuta, cu cat  “intr-un fel sau altul, amandoi sunt ai nostri, ai USL”.  In plus,  edilul-sef este nedumerit de faptul ca desi fiecare sustine ca el a fost primul agresat si amandoi si-au scos certificate medico-legale, niciunul nu a depus deocamdata plangere la politie.

“Am ajuns in niste situatii care, din punctul meu de vedere, nu sunt demne de calitatea de ales, indiferent pe ce nivel. Oamenii nu ne-au ales ca sa ne injuram, ca sa ne batem, ca sa…

Eu o mai spun o data: noi avem o <<stampila>> pe frunte, in sensul ca daca eu am trecut pe rosu, nu se spune ca a trecut cetateanul Simionescu, ci ca a trecut primarul, deci automat relatia dintre functia pe care o ai si ceea ce faci nu mai este privita ca de la simplu la simplu, ci este privita de la nivelul institutiei pe care o reprezinti. Deci si in afara institutiei pe care o reprezentam, noi ramanem consilieri, primar, presedinte, ministru, etc. Deci eu cred ca asumandu-ti o astfel de calitate, de ales, iti asumi si un anumit tip de comportament, de vizibilitate publica. In acelasi timp, insa, vad ca anumitor persoane chiar le face placere, chiar nasc astfel de evenimente”.

Iata, insa, pe larg, comentariile  primarului PSD Aurel Simionescu despre vesnicul conflictul intre cei doi colegi de alianta: