Oare să-l vedem pe Adin Boboc scoțând asul din mânecă în 2024 și câștigând Primăria Ianca? Dar de unde să scoată atâția ași, că vesta de fâș n-are mâneci?!

Nu știu ce daruri personale are Adin Boboc – că toți avem darurile noastre și lipsurile noastre -, dar cu siguranță nu are are darul vorbirii. Vorbește prost (ne referim la formă) și uneori și fără rost (ne referim la fond).

Când îl auzi cum pufăie la fiecare câteva cuvinte, fiind evident că îi e greu să se exprime și că-i trebuie mult ca să-și găsească vorbele, îți dai seama că sunt șanse minime să fie o locomotiva electorală pentru PNL. Nu de alta, dar locomotivele cu abur își au locul la muzeu.

În 2020, în fața alegătorilor din Ianca, în calitate de candidat, vorbea de un WC pe care în zadar l-a căutat. Acum, în 2022, în calitate de viitor candidat, cu o naivitate care ar face să râdă și copilul, zice: „Singura mea legatură cu Ianca este domiciliul!”.

Și mai spune: „Am obligația morală să candidez față de cei care m-au votat în 2020”. Nu știm cine zice că ai obligația morală să candidezi din nou, dacă ai pierdut alegerile, dar dacă-ți place cu durere, cine suntem noi să ne opunem? Candidează! Și chiar avem o sugestie: dacă tot îți place cu durere și nu te leagă mai nimic de Ianca, de ce nu candidezi la Primăria Brăila, că-ți petreci mai mult timp aici? Așa ar fi durerea/ plăcerea mai mare, că oricum Dragomir o să-l bată pe candidatul PNL la…. capul gol.

Și mai are Adin Boboc o chestie care nu-i folosește: minte ziariștii cu care vorbește. Și-i minte în chestiuni în care este ușor de aflat adevărul.

Până acum n-am stat prea mult în preajma lui Boboc, ca să apucăm să-l cunoaștem mai bine, așa că deocamdată nu i-am văzut decât lipsurile. Alea sar primele în ochi. Și tot ce putem să spunem este că nu ne mirăm că n-a câștigat alegerile la Primăria Ianca în 2020 și dacă nu se schimbă ceva radical la el, tare ne-am mira să le câștige în 2024. Și dacă le va câștiga, nu va fi meritul lui, ci meritul altora.

Nu știm de când e în partid, dar știm că încă e boboc în politică și dacă îi ia atât de mult să învețe să vorbească, singurele sale șanse de creștere sunt legate de funcțiile în care este numit, nu ales. Dar cine știe, poate în 2024 ne face Boboc o surpriză, scoate asul din mânecă și ne arată ce înseamnă un succes fulminant în administrație/ politică, pe principiul „cei din urmă vor fi cei dintâi”.

Dacă ne permite, i-am sugera să poarte sacou, nu vestă de fâș, fiindcă așa sunt mai multe mâneci și deci, mai multe șanse de câștig.

 

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.