Obreja: In functie de raspunsul primit de la centru, il vom valida sau nu pe Paun, ca si consilier municipal ALDE

P1170324

Cei doi co-presedinti ALDE Braila, Gheorghi Obreja si Daniela Radulescu, inca nu stiu exact cum vor proceda, in legatura cu validarea  lui Dan Paun, pentru ca acesta sa poata deveni oficial consilier municipal. Teoretic, Paun ar trebui sa-si adjudece unul dintre cele doua mandate de consilier municipal castigate de ALDE in urma alegerilor locale din 5 iunie, iar acesta chiar a intrat astazi in posesia certificatului doveditor in acest sens. Practic, insa, pentru a deveni oficial consilier  municipal, este necesar ca ALDE Braila sa confirme ca acesta are in continuare sustinerea partidului pe listele caruia a candidat in urma cu circa doua saptamani. Zilele trecute, liderii locali ALDE au decis sa propuna excluderea lui Dan Paun din partid, ceea ce complica lucrurile, mai ales ca acesta nu poate fi dat afara din ALDE decat de conducerea centrala, pentru ca el este vicepresedinte la nivel national. Ca atare, cei doi co-presedinti de la Braila asteapta un raspuns din partea conducerii centrale, pentru a sti daca il valideaza sau nu pe Dan Paun, ca si consilier municipal.

“Bucurestiul hotaraste. De ce veniti la mine, ca eu sunt co-presedinte? Noi suntem doi co-presedinti”, n-a spus Gheorhi Obreja, cand l-am intrebat daca ALDE Braila il va valida sau nu pe Paun, ca si consilier municipal.

In ceea ce o priveste, Daniela Radulescu a confirmat: “In functie de raspunsul pe care-l vom avea de la Bucuresti…”. Chestionata ce va face conducerea ALDE Braila daca nu va veni raspunsul de la Bucuresti pana la data la care trebuie validati noi consilieri municipali, Radulescu a raspuns ca in acest caz, Paun va primi acordul partidului, pentru a deveni ales local.