“Offline” – o piesă de teatru experimental, cu muzică rock-psihedelic și proiecții video, la Palatul Lyra

Duminică, 15 octombrie și luni, 16 octombrie, la Palatul Lyra din Brăila va fi prezentat în premieră spectacolul „Offline”, o piesă de teatru experimental, cu muzică rock-psihedelic și proiecții video.

Regia și scenografia: Constantin Teodorescu

Muzica: Liviu Dobrescu

“Prin acest spectacol, publicul este invitat să iasă din capcana mediului online și îndemnat să interacționeze cu oameni reali, la reflecție și schimb în comun de trăiri autentice, într-un spațiu cald și prietenos, acela al elegantei săli de spectacole recent inaugurate”, spun organizatorii.

Amintim că Societatea Filarmonică „Lyra”, care funcționează în Palatul „Lyra” a fost înființată în octombrie 1883, la inițiativa unui grup de oameni de afaceri brăileni care iubeau cultura. Membrii fondatori au deschis o școală de muzică și au pus bazele unui cor mixt și a unei orchestre simfonice. Activitatea Societății Filarmonice Lyra s-a extins cu fiecare a, iar Școala de Muzică a acesteia și-a deschis clase de vioară, violoncel, pian, flaut, clarinet, trompetă.

În perioada 1923-1926 s-a construit un imobil al Societății Filarmonice “Lyra” destinat unei Academii de Muzică, pe un teren donat de Primăria Brăilei. În plus, Primăria condusă la acel moment de primarul Radu Portocală a donat 500.000 lei pentru realizarea clădirii. După 1947 imobilul a fost naționalizat, fiind transformat în cinematograf. În 2010 clădirea a fost retrocedată Societății Filarmonice și și-a reluat vechea denumire: Palatul Lyra.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns