Oful unei bunici din Brăila, a cărei nepoată participă la Olimpiada Națională a Sportului Școlar – fotbal fete: „Îmi doresc ca și aceste sportive să fie apreciate măcar un pic și să fie ajutate cu cât de puțin”

Apel pentru susținerea morală și financiară a micilor fotbaliste din Brăila, din partea unei bunici care-și dorește ca nepoata sa să simtă că și sportul pe care-l practică ea contează și că rezultatele obținute de echipa sa sunt recunoscute și onorate într-un fel.

Ioana Mateescu ne-a contactat pentru a ne prezenta oful său: „Ieri am fost la sala de sport la Școala 3 din Brăila, unde a avut loc faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar – fotbal fete. în grupa unde au jucat Scoala «Fănuș Neagu» din Brăila, Școala «Spiru Haret» din Însurăței, Școala Chiscani și cea de la Râmnicelu. Nu au avut nici măcar o minge, au jucat copiii cu o ruptura de minge.
Mâine, cu începere de la ora 14.30, la Școala Gimnazială 29 «Mihail Sadoveanu» vor avea loc semifinalele și finalele. Poate cineva va dori sa motiveze acești copii măcar cu câte o minge de fotbal pentru fiecare echipă.
Anul trecut Școala «Fănuș Neagu» a mers la Oradea la faza națională a aceleiași compeții, dar la baschet, pe banii părinților și cu mașinile personale ale profesorilor. Precizez că la competiția de baschet de la Oradea în cadrul ONSS, elevele participante de la Școala «Fănuș Neagu» au primit 250 lei din partea școlii, în 2 tranșe.
Faptul ca autoritățile nu fac nimic pentru a sprijini sportul în școli și nici măcar sportul local este bine cunoscut; măcar noi, comunitatea să ne mobilizăm un pic.

Sunt bunica uneia dintre elevele participante și îmi doresc ca acești copii să fie apreciați măcar un pic și să fie stimulați cu cât de puțin. Ei oricum ar fi jucat cu aceeași bucurie și dacă foloseau un ghem de ață sau o minge de cârpă. Ei reprezinta comunitățile și școlile de unde vin, în sportul de echipă, nu familia”.