Omul de afaceri Florin Cîrligea și-a dat astăzi demisia din PNL. El a refuzat să spună dacă are de gând să rămână în politică. Potrivit informațiilor obținute pe surse, Cîrligea ar urma să intre în AUR

Omul de afaceri Florin Cîrligea și-a dat astăzi demisia din PNL și de asemenea, a renunțat la mandatul de consilier județean.

Cîrligea și-a anunțat dimineață, în cadrul ședinței CJ Brăila, decizia de a renunța la calitatea de consilier, iar în cursul după-amiezii, contactat telefonic, președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, ne-a declarat că acesta și-a depus și demisia din PNL.

Întrebat de ziariști care sunt planurile sale politice pentru perioada următoare, Cîrligea a refuzat să facă orice comentarii pe această temă, el afirmând că dacă va lua o decizie cu privire la continuarea activității politice, o va anunța în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit informațiilor pe care le avem pe surse, în ultimele luni Cîrligea a tatonat terenul și la PMP, dar și la AUR, pentru a-și găsi locul, pentru a putea candida la următoarele alegeri pentru un mandat de deputat. El a discutat cu liderii de la centru ai ambelor partide – așa cum au făcut și alți actuali sau foști politicieni brăileni care-și caută un partid sub sigla căruia să candideze în 2024 -, și după ce inițial se apropiase de un acord cu PMP, se pare că mai nou a reușit să bată palma cu conducerea AUR.

Cîrligea știe că dacă vrea să aibă șanse să obțină un mandat de parlamentar – lucru pe care l-a încercat în zadar cu PNL ani la rând – este necesar să dețină o funcție importantă în noul său partid, ca să se poată pune pe primul loc pe lista candidaților la Camera Deputaților. În plus, acesta mai știe că între PMP și AUR, cea de a doua variantă înseamnă șanse mult mai mari la un mandat de parlamentar.

Rămâne însă de văzut care va fi alegerea lui Cîrligea.

Potrivit surselor noastre, este cert că acesta nu se va retrage din politică, demisiile de azi nefiind întâmplătoare. Pentru a-și maximiza șansele de a câștiga un mandat de deputat, acesta trebuie să se afișeze ca lider al noului său partid, să-și facă imagine ca lider politic, să fie activ în spațiul public, pentru ca brăilenii să nu-l mai asimileze PNL-ului.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns