Orban: Nu este un secret că îl susțin pe Alexandru Popa pentru funcția de președinte al PNL Brăila. Sunt convins că domnul deputat are capacitatea de a câștiga încrederea colegilor

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat astăzi în vizită electorală în județul Brăila, pentru a o susține pe Daniela Mariniuc, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Viziru, pentru a da un semnal clar, asumat, cu privire la susținerea sa pentru deputatul Alexandru Popa, înainte de alegerile interne din cadrul organizației județene și de asemenea, pentru a-și face și el campanie electorală, având în vedere că în luna septembrie va avea loc Congresul PNL, la care Orban va candida pentru un nou mandat de președinte.

Liderul PNL a fost întrebat cum comentează demiterea președintelui Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, din funcția de inspector școlar general, în condițiile în care Canciu face parte din tabăra deputatului Popa, care susține candidatura lui Orban pentru funcția de președinte PNL.

„Eu îl cunosc pe domnul Canciu înainte de a fi membru al PNL, am colaborat în perioada în care era inspector școlar general. Am comunicat permanent, i-am apreciat profesionalismul și repet, astea se întâmplau înainte ca domnul Canciu să fie membru PNL.

Eu l-am invitat pe domnul Canciu să se înscrie în PNL – nu e un secret -, împreună cu domnul Ioniță și cu doamna deputat Antoneta Ioniță. Mi s-a părut un om extrem de serios, un bun profesionist și un om de calitate, care să întărească rândurile PNL.

Demiterea sa eu, personal, n-o înțeleg. Nu există niciun temei pentru această decizie de demitere. Eu apreciez în mod deosebit activitatea profesională a domnului Canciu și consider că este o nedreptate decizia de a fi schimbat din funcția de inspector școlar general”, a spus președintele PNL.

Întrebat dacă în opinia sa Canciu este o victimă politică a războiului din interiorul PNL, Orban a răspuns: „Prefer ca deocamdată să nu vorbesc pe acest subiect”.

În contextul în care Canciu a declarat că „a fost demis de PSD-iștii din PNL”, l-am întrebat pe Ludovic Orban dacă din informațiile pe care le deține, există PSD-iști în PNL Brăila.

Acesta a comentat: „Acum știm că de-a lungul timpului au fost lideri ai partidului care au avut relații bune cu PSD și în perioada USL, și în alte perioade. Eu am convingerea că membrii PNL vor alege o conducere care să ofere garanția că va lupta cu arme legale, dar cu toată forța, contra adversarului nostru politic, PSD”.

Întrebat dacă susține candidatura deputatului Alexandru Popa pentru funcția de președinte al Organizației Județene PNL Brăila, Orban a declarat: „Acesta nu este un secret; dar important este că pentru a fi ales trebuie să convingă colegii din PNL, din fiecare organizație locală. Ei vor hotărî cine va conduce Organizația Județeană PNL Brăila. Dar sunt convins că domnul deputat își face o campanie serioasă și că are capacitatea de a câștiga încrederea colegilor”.