Organizare exemplară: după ce ISU a desprins țiglele care stăteau să cadă de pe acoperișul Corpului B al Spitalului Județean Brăila, pe tot trotuarul au fost instalate garduri și benzi de avertizare. Când cădeau țigle era doar un panou de avertizare pus într-un colț al clădirii
Măsuri preventive serioase la Corpul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, după ce ISU a îndepărtat țiglele care erau în pericol iminent să cadă.
Așa cum v-am informat, după ce zilele trecute la Corpul A s-a prăbușit de la etajul VI o grindă ornamentală și a căzut pe copertina de la intrarea în spital, președintele CJ, Iulian Chiriac, a cerut să se facă o verificare a tuturor clădirilor spitalelor aflate în subordinea sa, pentru îndepărtarea elementelor ornamentale sau de tencuială care sunt în pericol să cadă. Verificările au fost făcute de ISU și după cum a precizat inspectorul șef Cristian Ion, au fost doar unele vizuale, fiind îndepărtate acele elemente care erau la acest moment în pericol iminent să cadă. În rest, nu e de competența ISU să facă expertize tehnice de amploare în acest sens.
Vineri s-au încheiat verificările vizuale la Corpul A al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, iar sâmbătă s-a trecut la Corpul B, unde de mult timp cad țigle de pe acoperiș. Conducerea spitalului le-a lăsat să cadă, pe motiv că acea clădire oricum va fi reabilitată și acoperișul va fi schimbat, deci n-are rost să mai cheltuiască bani pentru repararea vechiului acoperiș. Explicația are un oarecare sens, doar că lucrările de reabilitare a clădirii despre care vorbim nici n-au început, deci s-ar putea să mai dureze ceva timp până se va schimba acoperișul. Nu mai vorbim despre faptul că cel mai probabil, lucrările se vor face ca la Corpul A, cu pacienții înăuntru, deci se va lucra pe tronsoane.
Cert e că la Corpul B al Spitalului Județean cădeau țigle de pe acoperiș pe trotuar, iar până zilele trecute singura măsură luată de conducerea spitalului a fost să pună un panou de avertizare pe peretele clădirii.
Sâmbătă echipajul ISU a mai curățat acoperișul de țigle căzătoare, iar acum pe tot trotuarul amintit sunt garduri și benzi protectoare. Impresionat efortul conducerii spitalului, făcut după ce pericolul a trecut.
Nu că în câteva luni nu ar putea să înceapă iar să cadă țigle de pe acoperiș, fiindcă echipajul ISU a desprins doar acele țigle care păreau acum periculoase. Rămâne de văzut dacă gardurile și benzile de avertizare vor rămâne până când vor începe să cadă din nou țigle sau atunci ne vom rezuma iar la panoul de averizare de pe perete.