Ospete pe marginea cavoului, de Pastele Blajinilor

poza3

Gratare si ospete pe marginea cavoului, printre cruci. S-a intamplat astazi in cimitirele din Braila, unde familiile de rromi si-au pomenit mortii, de Pastele Blajinilor, cu mese imbelsugate.

Cimitirile din municipiu au fost pline astazi cu miile de oameni care au venit sa-si pomeneasca pe cei dragi, dand de pomana, de sarbatoarea Pastelui Blajinilor. Pe langa acestia, aleile au fost invadate de saracii pentru care  mesele intinse si pachetele cu mancare sunt o adevarate mana cereasca. Daca marea majoritate a celor veniti sa imparta pomana s-a multumit sa ofere pachetele cu de-ale gurii, familiile de rromi si-au comemorat mortii in stil mare, asa cum obisnuiesc in fiecare an: ei au incins gratarele pe aleile cimitirelor si au intins pe pietrele cavourilor mese imbelsugate, cu bucate alese si bautura fina, ca sa bucure sufletele celor dusi pe lumea cealalta.

Sarmanii care au asteptat cu nerabdare  ziua de azi, ca sa manace pe saturate, au plecat cu sacosele pline si si-au asigurat provizii de hrana pentru intreaga saptamana.

Care a fost atmosfera din cimitire astazi, vedeti aici: