OVIDIU NECHITA, CANDIDAT INDEPENDENT LA CJ ȘI PREȘEDINȚIA CJ: CONSILIERII JUDEȚENI TREBUIE SĂ ÎȘI OFERE UN MINIM DE RESPECT, SĂ NU NE MAI FACEM HAITĂ DE SUSȚINĂTORI ÎN ȘEDINȚELE CJ

Ovidiu Nechita, candidat independent la CJ Brăila și la președinția CJ, consideră că este necesară o schimbare în modul în care a relaționat până acum președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), cu aleșii județeni și în modul în care acesta conduce ședințele de plen.

Nechita apreciază că este „inadmisibil” ca președintele CJ să permită unor consilieri să-i jignească pe alți aleși în ședințe și de asemenea, să permită unora dintre participanții la ședințe să-i întrerupă pe consilierii care iau cuvântul pentru a semnala diverse nereguli sau pentru a pune întrebări: „Știți foarte bine că de multe ori la aceste ședințe primul titlu în ziare era «circ». Eu aș organiza timpul în care fiecare dorește să-și expună părerea și atât timp cât face acest lucru, nu l-aș întrerupe. Fiecare trebuie să expună înțelept problemele, argumentat din punct de vedere legal, astfel încât să fim eficienți. Acest lucru, după cum ați putut observa, nu se întâmplă. Se aduc injurii și se etichetează cei care emit un punct de vedere. Când un om fără funcție face acest lucru este catalogat ca fiind «din mahala», dar dacă atunci când avem funcții și ni se permite să jignim, asta este inadmisibil și total greștit – lucru pe care ați văzut că-l permite președintele CJ.

Din păcate, dacă ați observat la ultimele ședinte, chiar dacă sunt online, se permite unor anumiți consilieri – și știți foarte bine la cine mă refer; de fapt, e unul singur – să iasă puțin «pe arătură» și să înceapă să spună ce a făcut unul, ce a făcut celălalt, neavând nicio treabă cu proiectul de hotărâre. Este inadmisibil ca un președinte de CJ să permită acest lucru.

Dacă Doamne ajută (sau Doamne ferește pentru unii) voi ajunge președintele CJ, cu siguranță nu voi permite așa ceva. Relația dintre președintele CJ și consilierii județeni trebuie să fie una demnă de anul 2020, în care toți participanții să își ofere un minim de respect, să nu ne mai facem haită de susținători – ceea ce se întâmplă acum în CJ, prin aceste echipe de consilieri județeni -, iar atunci când cineva aduce în discuție un lucru ce ne deranjează, să avem capacitatea unui om adult și să ascultăm – lucru care nu se mai întâmplă în CJ. Pentru mulți, ultimul punct de pe ordinea de zi, punctul «Diverse», e mană cerească pentru a arăta ce cunosc ei mai bine sau cum pot jigni pe unul și pe celălalt”.