OVIDIU NECHITA, CANDIDAT INDEPENDENT: SPER CA BRĂILENII SĂ-ȘI DEA SEAMA CĂ PE 27 SEPTEMBRIE PUTEM SĂ DĂM ȘANSA UNOR OAMENI INDEPENDENȚI, CARE NU VOR URMA ORDINELE POLITICE DE LA CENTRU

„Nu știu dacă voi deveni sau președintele CJ Brăila, asta se va vedea după votul din 27 septembrie, dar sper ca brăilenii să-și dea seama că este singura dată când putem într-adevăr să dăm șansa unor oameni care sunt independenți și nu vor fi dependenți de ordinele politice de la centru; nici măcar de ordinele politice de aici, de la nivel de județ”- este declarația făcută astăzi de Ovidiu Nechita, candidat independent la Consiliul Județean Brăila și la președinția CJ.

Nechita a vorbit într-o conferință de presă despre deciziile pe care le-ar lua rapid, dacă ar fi ales președintele CJ: „În primul rând, reorganizarea aparatului de specialitate al CJ Brăila, care a fost făcut de fiecare dată după cum au dorit partidele care au fost la putere.

În al doilea rând, aș dori să fie făcută evaluarea performanțelor profesionale reale ale personalului angajat, care trebuie să demonstreze clar că-și cunoaște atribuțiile, că știe să le aplice și că înțelege repercusiunile greșelilor și ale deciziilor pripite”.

Nechita a mai spus că există circa 20 de angajați ai CJ Brăila care au diverse procese, ca urmare a unor decizii profesionale pe care le-au luat în vremea când instituția avea un alt președinte, dar și în mandatul actual și că aceștia riscă să-și piardă casele: „Acei oameni când vin la serviciu vin cu o teamă foarte mare.Unii angajați sunt în procese și e posibil să plătească sume foarte mari. Eu nu cred că un angajat care este de 20 de ani, de 30 de ani la CJ vine cu dragă inimă și va mai putea să fie eficient în a face proiecte sau să dezbată ceea ce se cere în CJ, cu legea pumnului în gură, atât timp cât ei au securea deasupra capului. Ei nu au curaj să spună, dar sunt convins că în momentul în care vor fi strânși cu ușa și vor fi nevoiți să plătească, pentru că au făcut ceea ce nu voiau să facă, dar au făcut pentru a nu-și pierde locul de muncă, atunci vor ieși foarte multe la iveală”.

Un alt lucru pe care Nechita spune că l-ar face, dacă ar deveni președintele CJ Brăila, se referă la „ocuparea posturilor prin organizarea de concursuri reale și transparente, și nu pe criterii de rudenie a celor care afișează dispreț față de cetățeanul contribuabil”.

Candidatul independent a amintit de faptul că a fost numit „Mama Omida” tocmai pentru că a anunțat public care vor fi câștigătorii unor concursuri organizate de CJ Brăila, înainte ca acestea să aibă loc: „După cele 10 concursuri la care am anunțat dinainte câștigătorii, dacă aș fi continuat,  aș fi ajuns cel puțin la numărul 15”.