Ovidiu Nechita revine în PNL Brăila și ar putea candida pentru un nou mandat de consilier județean: „Președintele Chiriac încă nu știe administrație. Din conducerea CJ Brăila, singurul care știe administrație e vicepreședintele Epureanu”

Ovidiu Nechita, fost consilier județean în două mandate, a revenit în PNL, după ce în anul 2020 s-a retras din partid ca urmare a unor neînțelegeri cu conducerea de la acea vreme și a candidat ca independent pentru un mandat de consilier județean. N-a obținut al treilea mandat în 2020, dar se pare că are șanse să-l obțină la alegerile din 2024, fiindcă președintele PNL Brăila,  Alexandru Popa, spune că-l are în vedere pentru o candidatură la CJ, dacă Nechita își dorește și el acest lucru.

Ovidiu Nechita a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că se bucură să revină între liberali și că a ajuns la concluzia că dacă vrei să faci ceva bun pentru comunitate, este de dorit să încerci să o faci într-o echipă, într-un partid, nu de unul singur.

Acesta a mai spus că a văzut că s-a schimbat echipa de conducere la PNL Brăila, s-a convins că cei care erau la butoane în vechea echipă nu-și mai au locul în noua conducere și ca atare, a considerat că este momentul să revină.

Întrebat dacă el a fost cel care a inițiat discuțiile cu președintele Popa sau a fost invers, Nechita a răspuns că Popa a fost cel care a avut inițiativa în acest sens: „Am spus că celor 2000 de oameni care m-au votat (la alegerile din 2020 -n.r.) le-am promis anumite lucruri și e normal să mă țin de cuvânt, să duc mai departe ceea ce le-am promis și totodată fiind această echipă nouă la PNL Brăila, îmi propun să facem proiecte care să treacă la CJ și dacă este cazul să merg la CJ, voi merge”.

Nechita a spus că a urmărit în ultimii ani modul în care s-au desfășurat lucrurile în ședințele Consiliului Județean și în general, în administrația publică locală și consideră că situația nu s-a schimbat în bine comparativ cu perioada în care era el consilier județean.

Întrebat ce va face dacă președintele Chirac îi va spune în ședință, așa cum le zice acum unor consilieri județeni PNL, că „spun aberații”, liberalul a răspuns: ”Păi în primul rând ar trebui să mai iasă președinte, ceea ce cred că nu ar trebui să se mai întâmple, spre binele cetățenilor, iar dacă-mi spune din astea, poate să-mi spună, dar nu de administrație, că dacă vorbim de administrație nu am cu cine să discut.

Am observat, cel puțin în ultima perioadă, că s-a schimbat foarte mult – în afară de faptul că poartă ochelari, au început să-i plece primarii. La modul la care se comportă dumnealui acum, lasă de dorit.

Din punctul meu de vedere, la cum s-au desfășurat lucrurile până acum, și un sac de cartofi dacă-l pui candidat la PSD iese președinte al CJ Brăila. Sper să nu se mai întâmple același lucru”.

În condițiile în care Nechita consideră că Iulian Chiriac încă nu știe administrație, după 7 ani în fruntea CJ, l-am întrebat pe acesta cine știe  administrație dintre cei aflați în prezent la conducerea Consiliului Județean Brăila.

„Ordonatorul principal de credite, Ionel Epureanu (vicepreședintele CJ Brăila – n.r.). Din partea celalaltă… nu știu… mai există un al doilea vicepreședinte? În organigramă am văzut că există…”, a spus liberalul.

„Cum, nu l-ați văzut, că este impunător (referire la vicepreședintele CJ Ionuț Ciprian Dobre)?”

„Este, am văzut… Dar chestia este că e bun pentru poze, am zis că dacă vrem să-l închiriem vreodată, să facem vreo 2-3 poze… ați văzut, ca cei de pe plajă, cu «Cine mai dorește, cine mai poftește?»”, a comentat Nechita.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns