PACIENTA CU COVID-19 DIN GALAȚI NU A FOST ADUSĂ LA BRĂILA FIINDCĂ PATURILE DE LA ATI GALAȚI ERAU OCUPATE, CI FIINDCĂ ATI GALAȚI ESTE ÎNCHISĂ, PENTRU DEZINFECȚIE, CONTROL ȘI REPARAȚII

Pacienta din Galați în vârstă de de 76 de ani infectată cu noul coronavirus și aflată în stare critică, ce a fost transportată ieri la Spitalul Județean de Urgență Brăila, fiind internată în Secția Anestezie Terapie Intensivă, a decedat în cursul zilei de astăzi.

Într-o postare făcută ieri pe o rețea de socializare, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a scris cătransferul pacientei respective la Brăila  „a fost o decizie medicală și, dincolo de orice altceva, umană. Viața unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Și nici culoare politică nu au: viața și jurământul!

Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putință! Situația din județul Galați este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate”.

Astăzi, Boboc a venit cu precizări, în sensul în care a explicat că un medic de la ATI (Anestezie Terapie Intensivă) Galați a făcut un comentariu „lămuritor” la postarea sa, doctorul respectiv afirmând că nu a fost vorba despre faptul că paturile de la ATI Galați erau ocupate, ci despre faptul că secția respectivă este deocamdată închisă. Mai concret, prefectul ne-a informat că medicul respectiv a comentat: „Pentru o informare corectă, ATI Galați după mai mult de 2 luni de aglomerare a compartimentului COVID, este în «revizie» totală (dezinfecție, control și reparație aparatură, circuite gaze, etc), cu aprobarea Ministerului”.

În acest context, în care cel mai probabil secția ATI de la Galați nu va fi redeschisă într-o zi-două, l-am întrebat pe prefect dacă a fost luată vreo decizie oficială cu privire la locul în care vor fi transferați posibilii pacienți cu COVID-19 din Galați aflați în stare gravă, care au nevoie să fie internați la ATI – mai exact, dacă ei vor fi aduși la Spitalul Județean Brăila, până la redeschiderea ATI de la Galați.

Cătălin Boboc a declarat că nu s-a luat o astfel de decizie, cu privire la aducerea pacienților la Brăila.