Pact local, pentru proiectul Braila-Capitala Culturala Europeana 2021

1

Un pact al societatii civile, al autoritatilor locale si al liderilor politici, pentru proiectul Braila – Capitala Culturala Europeana 2021. Este documentul semnat la finele saptamanii trecute la Braila, la initiativa unor reprezentanti ai societatii civile care au dorit un angajament de unitate al tuturor celor care pot contribui la atingerea acestui obiectiv. Semnatarii si-au asumat sa dea in acest sens un exemplu de implicare, de curaj si responsabilitate in interesul comunitatii, pentru obtinerea titlului amintit.

Initiativa semnarii unui document care sa reprezinte un angajament de colaborare a administratiei, factorilor politici si ONG-urilor i-a apartinut grupului „Braila – Capitala Europeana a Culturii 2021″, format din reprezentanti ai societatii civile. Acestia merg pe principiul ca trebuie unite toate fortele locale, dincolo de apartenenta politica sau interese personale, pentru succesul demersului privind obtinerea titlului Braila-Capitala Culturala Europeana in 2021.

“Noi, traitori pe aceste meleaguri brailene si aflati vremelnic la carma orasului, in divanul tarii sau in fruntea partidelor politice, plecand urechea la glasul si dorinta cetateanului si simtind la fel ca el imboldul de a ridica aceasta urbe cel putin la inaltimea trecutului, datori suntem a raspunde prezent  prin declaratia pe care o semnam cu totii si voim a sprijini degraba, prin toate mijloacele ce ne stau in putere, eforturile societatii civile brailene in depunerea proiectului de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Constienti fiind de insemnatatea momentului, care poate fi o cotitura istorica ce poate face din orasul nostru, printr-un arc peste timp, din nou, o capitala europeana culturala, asa cum a fost candva, semnam aceasta Carta a culturii brailene 2021, angajandu-ne in fata cetateanului, adevaratul stapan al cetatii, cantecului si legendelor despre Chira Chiralina, ca vom fi cu totii doar braileni, gandind si actionand la fel, pentru a lasa mostenire generatiilor un exemplu de unitate, curaj si responsabilitate” – se arata in document.

Pactul a fost semnat de reprezentantii Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei, de parlamentari si partide politice.