Până la urmă, domnule vicepreședinte Dobre, dincolo de „nesimțirea și ipocrizia din politică”, de ce este atât de mare prețul apei potabile la Brăila?

„De la 1 martie 2023 brăilenii plătesc cea mai scumpă apă potabilă din țară, cu Dunărea lângă noi, în timp ce conducerea CUP Dunărea se răsfață în opulență, cu salarii de sute de milioane lei și mașini de lux și angajează fără număr, fără număr, pe bază de carnet roșu de partid/PSD. La CUP Dunărea, Consiliul Local Municipal Brăila și Consiliul Județean Brăila (în care PSD are majoritatea) dețin 99,87% din acțiuni” – asta spune, în esență, liberalul Florin Sergiu Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

„Și tu, domnule Dobrescu, ai pensie specială și iei și salariul de secretar de stat, așa că ești tupeist și dai dovadă de nesimțire și ipocrizie să zici de salariile mari ale celor din conducerea CUP Dunărea!”, asta răspunde, în esență, vicepreședintele CJ Brăila, Ionuț Dobre (PSD).

”Liberalul Florin Sergiu Dobrescu încasează lunar peste 17.000 de lei, ca pensionar MAI și secretar de stat la Ministerul Muncii, numit de șeful său politic, deputatul Alexandru Popa de la Cireșu. Când ai și pensie specială, și salariu la stat, dar comentezi de salariile altora, cum e cazul lui Dobrescu, se numește simplu: TUPEU!!! Tupeu cât casa!

Domnul secretar de stat în Ministerul Muncii, extenuat până peste cap de efortul uriaș depus la locul de muncă, unde doar taie frunză la câini, vorbește despre luxul de la CUP «Dunărea» și despre salarii mari. El ia vreo 9.000 de lei și stă degeaba, semnează concedii! Înțeleg că politica e politică și ordinul e ordin, mai ales când te răsplătește Alexandru Popa (președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa – n.r.) cu o funcție de secretar de stat pentru serviciile prestate ca șef al Poliției Făurei, dar domnul Dobrescu e imaginea nesimțirii și ipocriziei în politică. Secretarul de stat special este foarte tăcut, apare în spațiul public doar când i se pune în față un comunicat de presă, în rest laudă PSD și miniștrii PSD pe la emisiuni. Nu e ipocrizie, nu? Pensionarul special Dobrescu, secretar de stat plimbat cu lesa de deputatul de la Cireșu, spunea că «e mult mai bine cu PSD la guvernare» și că își dorește ca PNL să rămână alături de PSD și după 2024. Acum, secretarul de stat special e în perioada de executant și, având în mână cuponul de pensie și fluturașul de salariu, vorbește de veniturile altora”, a postat Dobre pe o rețea de socializare.

În primul rând, pentru cine a văzut cum se manifestă Dobre din postura de vicepreședinte CJ Brăila, este de-a dreptul amuzant să observi cum zice de alții ceea ce i se potrivește foarte bine lui.

De exemplu:

Domnul….. extenuat până peste cap de efortul uriaș depus la locul de muncă, unde doar taie frunză la câini

E foarte tăcut, apare în spațiul public doar când i se pune în față un comunicat de presă

Politica e politică și ordinul e ordin, mai ales când te răsplătește …… (șeful politic) cu o funcție de …….”

E în perioada de executant și vorbește de ….. altora

Plimbat cu lesa de …… (președintele de partid)

Și mai e una, dar v-o zic la final.

În al doilea rând, domnule vicepreședinte Dobre, pentru cine vă cunoaște este evident că textul pe care l-ați postat pe contul dvs nu este creația dvs. Și în opinia mea, nu este nimic în neregulă în faptul că apelați la persoane care se pricep la așa ceva, pentru a vă ajuta în conceperea unor mesaje publice; este un lucru pe care-l fac mulți politicieni. Dar să arăți cu degetul la un politician pentru că bănuiești că-i concepe comunicatele de presă un consilier pe imagine (sau cum s-o numi acea persoană), în condițiile în care textul în care îl înfierezi pe acela ți-a fost scris de altcineva, e puțin cam mult.

În al treilea rând, domnule vicepreședinte, e adevărat, Dobrescu a ieșit la pensie din Poliție și PNL Brăila l-a făcut secretar de stat și ca atare încasează o sumă frumoasă lunar. Dar dacă v-ați fi uitat în propria curte politică, și Iulian Timofei a ieșit la pensie din Jandarmerie, PSD Brăila l-a făcut prefect al județului și cumulat, pensie și salariu, încasează și el o sumă frumușică. Asta nu schimbă faptul că, în opinia mea, Iulian Timofei a fost una dintre cele mai inspirate alegeri făcute de-a lungul timpului de PSD Brăila (oricum s-ar fi numit la acea vreme partidul) pentru funcția de prefect. Nu știu ce face Dobrescu la Ministerul Muncii – și cred că nici dvs, domnule Dobre, nu știți -, dar știu ce face Timofei la Prefectura Brăila și mai știu că până acum și-a desfășurat activitatea cu dedicare, cu bună credință și onestitate.

E posibil ca dincolo de faptul că este pensionar, și Dobrescu să-și facă treaba cu dedicare, cu bună credință și onestitate la Ministerul Muncii? Da, e posibil. Nu știu dacă o face, dar simplul fapt că în prezent cumulează pensia cu salariul nu înseamnă neapărat că „stă degeaba, taie frunză la câini, semnează concedii”.

În al patrulea rând, domnule Dobre, ziceți de altul că atacă PSD când „i se pun în față comunicate de presă” și laudă PSD la emisiuni. Dvs vorbiți cu dispreț de Dobrescu, pe care Alexandru Popa, actual președinte PNL Brăila, „deputat de la Cireșu, îl plimbă în lesă” , dar a fost o vreme când dvs erați „băiatul de serviciu” al lui Popa, când făceați grătarele și turnați în pahare la petrecerile pe care le făcea acesta la Cireșu. Pe vremea aceea dvs, domnule Dobre, ciuguleați de la masa/ grătarele lui Popa. Așa că mai încet cu pianul pe scări…

Domnul Dobrescu e imaginea nesimțirii și ipocriziei în politică”, zice Dobre.

Domnule vicepreședinte, după părerea mea, nu sunteți cea mai potrivită persoană care să vorbească despre asta.

În al cincilea rând, domnule vicepreședinte, dincolo de faptul că-l faceți în fel și chip pe Dobrescu, nu ne-ați spus de ce apa potabilă e atât de scumpă la Brăila, nu ați negat că la CUP Dunărea cei din conducere au acele salarii mari și nici că la CUP Dunărea s-au cumpărat acele mașini scumpe.

Poate ne ziceți și asta într-o viitoare postare, domnule Ionuț Dobre, dacă tot simțiți nevoia să răspundeți afirmațiilor făcute de Dobrescu.

Amintim și salariile conducerii CUP Dunărea, așa cum au fost prezentate de Florin Dobrescu: directorul general Silviu Mangiurea (PSD) – 18.141 lei/lună, directorul economic Ionel Avram (PSD) – 17.865 lei/lună, directorul executiv ADID Doru Damian (PSD) – 15.679 lei/lună, președintele CA Gheorghe Stroe (PSD) – 10.000 lei/lună, iar cei cinci membri CA (PSD) – 4.000 lei/lună.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns