Panouri de promovare a obiectivelor turistice din Brăila, amplasate la intrările în municipiu – propunerea liberalului Ionel Alexandru

Consilierul Ionel Alexandru (PNL) a propus astăzi în ședința CLM amplasarea la toate intrările în municipiu a unor panouri prin care să se promoveze obiectivele turistice din Brăila. El a făcut această sugestie în cadrul discuțiilor la proiectul de hotărâre privind Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Brăila pe anul 2021.

„Am două propuneri. Prima se referă la amplasarea unor panouri de promovare a obiectivelor turistice de pe raza municipiului Brăila. Panourile pot fi amplasate la intrările în municipiu pe DJ 221, Șoseaua dig Brăila- Galați, trecere bac Tulcea, Șoseaua Baldovinești, Șoseaua Foșcani, Șoseaua Râmnicu Sărat, Șoseaua Buzăului, Calea Călărașilor. Închirierea panourilor am făcut o estimare la 3000 euro/an. 3000 euro/an x 7 panouri = 21.000 euro/an. Finanțarea m-am gândit că ar putea fi din fondul de rezervă al Primăriei.

Al doilea amendament: reabilitarea Șoselei Râmnicu Sărat, reparații carosabil, reparații trotuare”, a declarat consilierul municipal liberal.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a răspuns: „Interesantă prima propunere. În principiu sunt de acord cu ea, dar pentru a nu face o chestiune pe genunchi, în ședință, o să vă rog să aveți amabilitatea ca după aprobarea bugetului să ne întâlnim pentru a avea și devize de la dvs, pentru că este absolut obligatoriu să avem și devize, să vedem ce anume include proiectul respectiv, din ce se compun panourile, părțile componente, prețul estimativ, să alegem locațiile respective, astfel încât să nu intrăm într-o contradicție cu cei de la Direcția Județeană de Cultură, care sunt în subordinea Ministerului Culturii.

Vă spun că în principiu sunt de acord cu proiectul dvs, dar v-aș ruga ca în loc să-l votăm acum, să-l discutăm foarte bine, pentru că trebuie să venim cu sumă concretă și cu locațiile precise ale acestor panouri, nu putem să-l votăm în momentul acesta în forma propusă de dvs. V-aș propune să-l amânăm pentru rectificarea de buget, astfel încât să fie foarte bine documentat cu sume și locații.

La cel de-al doilea amendament vă informez că în bugetul de funcționare avem suma de 14 milioane lei pentru reabilitarea structurii stradale și a fost emis deja ordinul de începere lucrări pentru Șoseaua Râmnicu Sărat, cu trotuare, asfalt. Mă bucur că aveți aceeași gândire ca și a mea”.

Ionel Alexandru a fost de acord cu amânarea discutării și aprobării în CLM a propunerii sale privind panourile publicitare.