Parcare în spic în zona Grădinii Mari și refacerea sistemului de canalizare pe Strada Neagră și strada George Enescu – solicitările liberalului Gheorghiță

Consilierul municipal Florin Gheorghiță (PNL) a ridicat la cea mai recentă ședință CLM Brăila câteva probleme cu privire la modul în care se face parcarea în apropierea Grădinii Mari, dar și cu privire la funcționarea sistemului de canalizare în unele zone din municipiu.

„Am o solicitare semnată de 6 persoane care ne semnalează faptul că pe strada Grădina Publică parcarea autovehiculelor se face pe trotuare, ducând la deteriorarea acestora. Sugestia era de a amenaja o parcare în spic în această zonă, astfel încât să permită și un număr mai mare de vizitatori și să se evite și deteriorarea trotuarelor”, a spus consilierul municipal liberal.

„Această chestiune nu poate fi introdusă în bugetul municipiului, ca urmare  a faptului că este o chestiune legată doar de marcaj și acesta trebuie să fie autorizat de Poliția Rutieră, nu este o chestiune de investiție. O să facem o adresă către Poliția Rutieră, să întrebăm dacă permit marcaj în spic pe acea stradă, dar nu e nevoie de buget de investiții, pentru că avem la SUPAGL sumele aferente marcajelor incluse în buget”, a răspuns primarul Marian Dragomir (PSD).

Gheorghiță a prezentat și o sesizare venită de la locuitorii din Strada Neagră: „ Aceștia solicită refacerea sistemului de canalizare și asfaltarea acestei străzi. În anii anteriori au fost executate câteva lucrări acolo, nu s-au finalizat, au diferite stadii de finalizare. Există o clădire care din cauza infiltrațiilor de la canalizare s-a crăpat, se lasă. Dacă poate fi prinsă și aceasta pe investiții sau măcar realizarea documentației DALI pentru ea…”.

„Din informațiile mele, refacerea canalizării pe acea stradă este prinsă deja într-un proiect de finanțare europeană semnat de ADI Dunărea, CUP Dunărea și minister. Fiind pe fonduri europene și dat fiind că se lucrează la documentație și la caietul de sarcini, trebuie să așteptăm se demareze licitația și apoi să se facă lucrarea acolo”, a răspuns Dragomir.

„Tot pe această temă mai am o sesizare ce vine din zona străzii George Enescu, la interesecția cu strada Castanului. Au fost executate lucrări de reabilitare a covorului asfaltic de la Șoseaua de Centură până la un anumit nivel, dar zona din această interesecție la fiecare ploaie mai importantă devine un lac. După cum se pare, canalizarea nu face față pentru a prelua volumul de apă pluvială și se inundă. Aș ruga dacă se poate verifica dacă este cuprins tot în acest proiect”.

„Da, știu situația foarte bine, țeava de canalizare la momentul respectiv – acum vreo 10 ani – a fost de o anumită dimensiune, dar s-au branșat mult mai mulți cetățeni în zonă și țeava existentă a devenit insuficientă. Din informațiile pe care le dețin, știu că anul trecut în toamnă cei la CUP Dunărea au modernizat stația de pompare din zonă, astfel încât să facă față la o capacitate mult mai mare și să nu mai apară acest fenomen pe care dvs îl reclamați. Din informațiile mele s-a suplimentat capacitatea stației respective cu pompe noi”, a răspuns edilul șef.

Viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a completat, la rândul său: „Raportat la situația din zona respectivă, întregul teren este mai jos față de terenurile învecinate. CUP Dunărea într-adevăr a suplimentat pompele și a făcut o adresă către Municipalitate, pentru a le pune la dispoziție un teren de aproape 1000 mp în zonă, pentru a construi acolo o stație de decantare, în așa fel, încât în momentul în care cade o ploaie puternică, apa să se acumuleze în acel bazin și de acolo să fie pompată în rețeaua de canalizare. CUP a făcut deja aceste demersuri, pe ordinea de zi a CLM Brăila de luna viitoare va fi un proiect de hotărâre pentru a pune la dispoziție acest teren, CUP urmând ca prin forțe proprii să investească în zona respectivă, pentru a crea infrastructura necesară în vederea evitării vitoarelor inundații în zonă”.