Parcarea din spatele Palatului Agriculturii va reveni în administrarea Primăriei Brăila. Garajele vor fi demolate și parcarea va fi reabilitată

Consiliul Local Municipal Brăila va discuta într-o ședință viitoare revocarea unei Hotărâri anterioare prin care s-a aprobat transferul către Ministerul Justiției a parcării din capătul strazii Plevnei, din spatele Palatului Agriculturii.

Mai exact, CLM a aprobat în luna iulie 2015 o Hotărâre prin care  se stabilea trecerea terenului de 940 mp din strada Plevna nr. 2 în administrarea Ministerului Justiției, pentru construcția unei noi clădiri, care urma să găzduiască Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila. Decizia a provocat la momentul respectiv indignarea locatarilor din zonă, care au făcut și un memoriu adresat primarului de atunci, Aurel Simionescu, însă asta n-a schimbat cu nimic opțiunea sa și a consilierilor municipali.

Hotărârea respectivă a fost consfințită si de următorul CLM, în septembrie 2016, când s-a reluat discuția.

De atunci lucrurile nu s-au schimbat cu nimic în zona amintită, locuitorii blocurilor din zonă beneficiind în continuare de locurile lor de parcare, fiindcă nu s-a construit nimic.

Mai nou, primarul Marian Dragomir a fost informat că Ministerul Justiției nu mai ia în calcul construcția unei clădiri în spațiul amintit, deci nu mai are nevoie de acel teren. Dragomir a declarat că a discutat cu Marinela Coșniță, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila și împreună au ajuns la concluzia că CLM poate să revoce Hotărârea anterioară, prin care se aproba acel transfer și să ia înapoi  în administrare terenul respectiv.

Edilul șef ne-a dat astăzi mai multe detalii cu privire la ceea ce are de gând să facă în legătură cu parcarea amintită: „Pentru că se modernizează Bulevardul Independenței, în acea parcare vom demola toate garajele și vom reconfigura zona delimitată între Palatul Agriculturii, Casa Tineretului, sediul Electrica și blocuri, asigurând totodată și o cale de acces cu sens unic către Bulevardul Independenței. Parcarea va fi reabilitată, o parte va fi pusă la dispoziția celor care au avut garaje, a celor care au locuri de parcare și vor mai fi alocate un număr de locuri pentru locuitorii blocurilor respective, dar vom păstra și un număr de locuri de parcare libere pentru cei care vin în zonă pentru rezolvarea diverselor probleme sau pentru a se plimba în zona centrală”.