Părerea liberalului Alexandru Popa: „La Brăila AUR = PSD. Cîrligea este cumătrul senatorului Ion Rotaru. Botea e un copil ascultător, care nu iese din cuvântul stăpânului”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că partidul său este singurul care reprezintă astăzi opoziția la Brăila.

În opinia liderului liberal, AUR Brăila, care se pretinde a fi opoziția și alternativa la PSD, este de fapt „copilul PSD” și că dacă este să ne uităm la conducătorii de azi ai filialei locale AUR, aceștia sunt apropiați ai PSD: ”Cine conduce AUR la Brăila? Domnul Florin Cîrligea. Cine este domnul Florin Cîrligea? Un fost PNL-ist care în momentul în care nu s-a mai putut să avem înțelegeri cu PSD-ul a luat calea plecării. Domnul Florin Cîrligea știm destul de bine că este cumătrul domnului Ion Rotaru (senator PSD- n.r.). E o familie mare.

Domnul Viorel Botea, care timp de 8 ani de zile a fost președintele PMP Brăila și care în 2016 a fost unul dintre oamenii care au contribuit la cea mai mare nenorocire care s-a întâmplat în județul acesta și cea mai mare nedreptate: numirea lui Francisk Chiriac în funcția de președinte al Consiliului Județean. Știți că în 2016 consilierii județeni alegeau președintele CJ. Acest om a contribuit la păstrarea de către PSD a funcției de președinte al CJ Brăila”.

Popa a mai afirmat că timp de 8 ani, în mandatele sale de consilier județean, Viorel Botea a avut o atitudine de „copil ascultător, care nu iese din cuvântul stăpânului. A avut decența doar să ridice mânuța, atât. Eu nu am văzut niciun opozant al PSD care să fie protejat cum este domnul Botea”.

„Protecția” la care face referire președintele PNL Brăila ține, printre altele, de faptul că actuala conducere a CJ Brăila (care este PSD-istă) se face că nu vede că Viorel Botea nu mai are dreptul legal de a-și păstra mandatul de consilier județean, în condițiile în care el a părăsit PMP – pe listele căruia a candidat – și s-a înscris în AUR.

În aceste condiții, liderul liberal consideră că este evident că AUR nu reprezintă la Brăila opoziția și că singurii care fac opoziție PSD-ului în județul nostru sunt liberalii.

Alexandru Popa a mai spus că începând de luna viitoare, liberalii vor prezenta o serie proiecte de dezvoltare a municipiului Brăila: „Vom veni cu linii de finanțare, cum se pot accesa, ce se poate accesa pe aceste proiecte, cum vedem noi viziunea de viitor. Vom veni și cu o expertiză juridică în spate, ca să nu spună domnul primar Dragomir că nu ne pricepem la administrație. Probabil nu ne pricepem foarte bine, dar nici el nu se pricepe, sigur. Diferența între noi și el este că noi avem dorința de a face și nu suntem cleptomani”.

Întrebat la ce se referă când vorbește de „cleptomani”, Alexandru Popa a răspuns sec: „Înțelege dumnealui ce am vrut să zic”.