Părintele unui elev al Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Brăila: „Nu-mi mai las copilul la școală dacă nu se găsește o soluție! Nu-l pot lăsa să intre în Corpul B. Poți să faci astm, poate să fie un cutremur de 5-6 grade și să cadă clădirea, este cu risc seismic de gradul I”

„Nu-mi mai las copilul să meargă la școală, dacă asta înseamnă să înceapă cursurile în Corpul B al Liceului de Arte «Hariclea Darclee»!” – este ceea ce a declarat astăzi Adrian Barbu, unul dintre părinții îngrijorați de pericolul la care sunt expuși copiii lor, după ce au aflat că Ministerul Educației a anunțat că la nivel național sunt zeci de clădiri aparținând unor unități de învățământ, care sunt încadrate în clasa de risc seismic I, iar una dintre acestea este corpul B al liceului brăilean.

Barbu afirmă că nu-și va mai duce copilul la școală de luni, dacă nu se găsește o soluție de relocare a claselor în alte imobile, care nu sunt atât de periculoase în caz de cutremur. El a spus asta conducerii școlii, în ședința de azi a Consiliului de Administrație al Liceului de Arte – și nu a fost singurul părinte care a anunțat că nu-și mai aduce copilul la cursuri dacă nu se mută clasele din Corpul B.

Barbu a declarat ziariștilor după ședința CA că de fapt chestiunea legată de riscul seismic de gradul I este doar una dintre probleme, dar sunt și altele, deloc neglijabile. El a precizat că în luna noimebrie 2022 circa 800 de părinți au semnat o petiție prin care cereau să fie mutați copiii din Corpul B și li s-a promis o întâlnire cu primarul Marian Dragomir, dar nu a mai avut loc acea întâlnire: „Eu am un copil bine pregătit care vreau să învețe la Liceul de Arte. Ce fac cu copilul, din clasa I este aici și trebuie să-l mut la alt liceu pentru ce? Trebuie să-l mut, că la Corpul B, dacă bagi pumnul în el, pică. Există filmare, dacă pui mâna pe pereți curge apa! Dacă sunt temperaturi sub 0 grade curge apa pe pereți! Nu știu unde vor fi duși copiii”.

Barbu a mai afirmat că după petiția din noiembrie 2022 li s-a spus părinților de la Primărie că „nu a făcut școala nu știu ce demersuri. Dar noi am făcut! Directorul nu este constructor, directorul este director de instituție, nu este expert constructor. Eu i-am scris primarului. Primarul nu mi-a răspuns. A răspuns unei colege de-ale mele că nu s-au făcut din partea școlii demersurile care trebuia să fie făcute”.

Întrebat unde va începe cursurile copilul său de luni, după vacanță, Adrian Barbu a răspuns: „În stradă! Nu avem unde să începem școala în Corpul B. Copilul meu nu mai vine la școală de luni, pentru că n-am cum să-l bag în Corpul B. Poți să faci astm, poate să fie un cutremur de 5-6 grade și să cadă clădirea, fundația este cu risc seismic de gradul I din 2019 constatat și suntem în 2023. Cine trebuia, domnule, să facă chestia asta? Trebuie relocate orele! Noi nu mai putem intra în școală. Dar unde să ne ducă? Unde?”.

Precizăm că imobilele în care funcționează unitățile de învățământ sunt ale Municipalității, deci Primăria este cea care trebuie să aloce fonduri pentru repararea/ reabilitarea/ consolidarea lor.

 

Articole asemănătoare

Comments

  • Flavian

    23/02/2023

    Încă nu le este clar conaționalilor mei câ în România (toată…) de 33 … de ani doar se pro-minte și se fură pe rupte ! Asta face statul condus/administrat de politicienii din guvern și parlament plus cabinetele 1 și doi ! Noi așteptăm în continuare ca ei „să facă și să dreagă” ceva ca țara… , viața noastră socială & economicâ să fie normală măcar dacă mai bunâ sau „de lux ” nu o fi cu putință să fie. De ce nu-i mai bine de la o zi la alta , de la o lună la …. Pâi nu-i fiindcă nu-s bani,nu-s taxe și impozite mai mici și nu-Sul ăsta e deja cronic ! 465 de parlamentari si-au votat un surplus de 7000 de ron la venitul individual care atenție: însumează echivalentul a 12 000 douăsprezece mii de euro! Știți cât înseamnă oare 465 de „salarii” a 13.500 € / lună ? Dar pe un an de zile ? Iată de ce suntem „vai mama noastră” și” cad toate în jur ” începând cu speranța de viață… și finalizând cu bulinele de pe clădirile ce prezintă risc seismic ! Viața în România are pe ea o bulinâ de risc seismic strând de 33 … de ani „intr-o rână” . Când spui 33 treizeci și trei (ca la medic…) e’ deja cutremurător…
    Și totuși mă întreb dacâ pe „anumite distanțe ” noi n-am reuși totuși să ne facem singuri traiul mai suportabil ?
    Cum ?
    Prin crowdfunding. Crowdfunding local și dacâ iese bine măcar un proiect… , printr-un crowdfunding național. Am putea prun urmare de-am voi să începem cu proiectul reabilitării liceului Hriclea Darcle și continua cu altele … Am putea să nu mai cerșim umilindu-ne peste măsură unor caractere defecte* să facă ceva ca să ne fie traiul normal . Măcar normal dacă mai bun nu-i cu putință.
    465 × 13 .000 € = ?

    Replay
  • Petrovici Nicoleta

    23/02/2023

    Este strigător la cer. Domnul primar aloca fonduri pentru ajutoare speciale. De ce??? Sunt oameni apți de muncă. Eu muncesc pentru acestea sa fie acoperite. Domnule Dragomir orientați fondurile către unitățile de învățământ. Vrem ca ,copii noștri sa fie în siguranță când se duc la școală. Ați dat un răspuns petiției noastre?? Nu stați la birou. Mergeți sa vedeți la fata locului cum arata corpul B din liceul Haricleea Dările. De ce copilul meu sa învețe în alt corp după amiaza cu pauze de 5 minute. ?

    Replay
  • Tudose

    26/02/2023

    Unde sunt răspunsurile domnului primar?!!!!
    Sau nu are timp să se n grijească de aceste situații după ce mai avem câțiva copii pe aici cat ori să mai fie .Domnule primar păcat că nu va interesează decât să vă puțină campanie prin încurcătură șantierelor începute în acest sărac de oraș!!!

    Replay

Lasă un răspuns