PATARLAGEANU: AU FOST ATATEA CONTROALE LA SPITALUL JUDETEAN. OARE DE CE NU S-AU SESIZAT CA EU NU AM DECIZIE DE ASISTENT SEF?

Consilierul municipal Valentin Patarlageanu (PSD) a dat cateva lamuriri in legatura cu comentariile facute astazi de consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), legat de faptul ca in urma cu mai multi ani, social-democratul “ar fi ocupat ilegal” functia de asistent sef la Corpul B al Spitalului Judetean. Mai exact, Iordache a spus ca Patarlageanu “a fost pus in functie pe un termen limitat si nu i s-a mai prelungit mandatul, dar a ramas acolo sef. De altfel, s-a pus si problema recuperarii banilor pe care i-a primit si nu stiu acum daca au dat la pace sau nu in sensul asta. Nu stiu daca i-au luat banii, pentru ca nevasta-sa trebuia sa-i ia banii, ca ea era jurista care trebuia sa-l dea in judecata pe barbata-sau, sa recupereze banii”.

Consilierul PSD a declarat pentru MD Press ca spitalul avea mai multi juristi, nu doar pe sotia sa si ca a fost un proces, dar  nu unitatea medicala l-a dat in judecata pe el, ci invers: “Juristii spitalului erau vreo patru. Eu m-am indreptat impotriva spitalului pe cale juridica, pentru ca am considerat ca nu a fost corecta decizia care a fost luata de schimbare a mea din functia de asistent sef. A fost un proces  care s-a judecat si unde eu am pierdut, instanta nu mi-a dat dreptate.

In alta ordine de idei, nu eu fac politica de personal. Exista in serviciul RUNOS mai multe persoane care se ocupa de dosarele de personal ale angajatilor. Eu am fost numit asistent sef si dupa aia nu era treaba mea, ca nu sunt eu factor decizional, nu eu decid daca sunt numit asistent sef, daca vor sa mai fiu asistent sef sau nu. Conducerea decide acest lucru, nu trebuia sa ma duc sa o trag de maneca pe sefa de personal. Eu nici macar nu am stiut ca nu am decizie de asistent sef decat cand mi-a fost facuta atunci si dupa aia nu mi-a mai fost prelungita sau nu a mai fost facuta o alta decizie. Eu nu am stiut aceasta treaba. Nu pica in sarcina mea sa verific eu in dosarul de personal. Au fost atatea controale in acest timp de care povesteste domnul Catalin Iordache, a venit Curtea de Conturi, au venit de la Ministerul Sanatatii in control. Oare de ce nu s-au sesizat ca eu nu am decizie de asistent sef?

Eu m-am judecat cu spitalul, am dat in judecata spitalul si am prezentat acte prin care am dovedit ca am facut lucruri care intra in fisa de post a asistentului sef, am intocmit pontaje, grafice, am facut necesare de materiale – tot ce face un asistent sef. Nu puteam sa fac lucrurile astea, daca eu stateam ilegal intr-o functie. Adica culpa, din punctul meu de vedere, nu mi se poate reprosa mie. Nu eu sunt factor decizional”.