”Patrimoniul muzeal fragil la granița dintre trecut și viitor – Digitalizarea Muzeului Ianca, model de valorizare pentru secolul XXI” – dezbatere despre problemele muzeelor mici, din localitățile cu o populație redusă

Marți, 18 octombrie, la ora 11:00, la Biblioteca Județeană ” Panait Istrati” Brăila (Piața Poligon, nr. 4) se va desfășura dezbaterea ”Patrimoniul muzeal fragil la granița dintre trecut și viitor – Digitalizarea Muzeului Ianca, model de valorizare pentru secolul XXI”.

Evenimentul este organizat de Asociația Cultural – Istorică ”Muzeul” Ianca și va aduce în centrul atenției problema muzeelor mici, din localitățile cu o populație redusă și în scădere, din perspectiva vulnerabilităților socio – economice. Totodată, va fi abordată digitalizarea fondului patrimonial muzeal, nu doar ca mecanism de accesibilizare a datelor culturale, cât mai ales ca factor generator de resurse economice și mediu de formare profesională.
Dezbaterea este parte din proiectul ”Accesibilizare prin digitalizare fond patrimonial «Muzeul Ianca». Ateliere școală pentru catalogare și scanare 3D” și va cuprinde proiecții video cu ilustrarea procesului de catalogare și digitalizare realizat în cadrul atelierelor școală desfășurate în luna august la Muzeul Ianca.