Patru biblioteci publice din județul Brăila au demarat proiectul de IT și STEM pentru copii ”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”

Începând din luna aprilie a acestui an, patru biblioteci publice din județul Brăila au demarat proiectul de IT și STEM pentru copii ”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, care vizează elevi cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani care fac primii pași în programare vizuală și robotică, explorează lumea digitală și sunt încurajați să urmeze o carieră în tehnologie.

„Inițiativa națională «CODE Kids–Programează viitorul comunității tale» se extinde și prinde viață în rețeaua de biblioteci publice din județul Brăila: patru biblioteci publice locale (Biblioteca Județeana «Panait Istrati» Brăila, Biblioteca Comunală Unirea, Biblioteca Comunală Chiscani, Biblioteca Comunală Stăncuța) se alătură proiectului «CODE Kids –Programează viitorul comunității tale», dedicat dezvoltării de competențe de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în rândul copiilor din mediul rural și urban mic.

Biblioteca Județeana «Panait Istrati» Brăila este parteneră în cadrul proiectului și sprijină bibliotecarii și copiii care au început activitățile de programare. Primele instruiri în cadrul proiectului au fost organizate la începutul lunii aprilie 2021 pe platforme online, iar membrii noilor cluburi CODE Kids au spus «prezent» cu entuziasm, fie de acasă, din fața ecranelor, fie din bibliotecă, în funcție de restricțiile impuse de pandemie în fiecare localitate.

Copiii înscriși lucrează săptămânal și își fac temele cu seriozitate, participă activ la cursuri și sunt hotărâți să deprindă tainele limbajelor de programare. Crearea unei adrese personale de e-mail, stabilirea numelui și crearea logo-ului echipei, jocuri de cunoaștere și lecții introductive pe platforma code.org au fost primii pași pe care copiii de gimnaziu i-au făcut în proiect”, se arată într-un comunicat dat publicității.