Patru gradinite din municipiu au ramas fara bani de salarii

gradinita_52786400

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat, ieri, redistribuirea unor sume de la buget catre patru gradinite carora nu le ajungeau banii pentru plata salariilor. Astfel, au fost alocate 166.000 lei catre gradinitele nr 6, nr.11, nr. 30, nr. 49, pentru ca acestea sa-si poata plati angajatii cu salariul integral.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a declarat ca directorii unitatilor de invatamant locale  s-au obisnuit cu aceasta practica, de a cere suplimentarea fondurilor  alocate de la buget, in loc sa incerce o reorganizare care sa le permita sa se incadreze in sumele de care dispun: “Am intrat cu niste sume suplimentare pentru ca la patru gradinite nu le mai ajung banii de salarii. Din septembrie o sa intram iarasi, cu o alta hotarare de Consiliu… Eu am mai spus-o si o repet: se merge pe ideea ca <<trebuie sa ne dea bani>>. Ei, la un moment dat nu se va mai putea merge pe formatul asta, pentru ca asta este haiducie, luam de la unul si dam la altul. Unii au 30 de copii in clasa si sigur ca le ajung banii, altii au 17 copii in clasa si nu le ajung banii, pentru ca costurile sunt aceleasi”.

Simionescu a mai spus ca daca nu gasesc rapid solutii pentru a se descurca cu sumele repartizate initial, directorii vor ajunge, la un moment dat, sa aiba surpriza de a nu le mai fi aprobate aceste suplimentari si implicit, de a nu mai putea sa achite salariile personalului didactic si nedidactic pe care-l au.