Paun ar renunta la paza scolilor, fiindca “daca punem paznici in 300 de scoli, unde ajungem?”

P1110461

Co-presedintele ALDE Braila, consilierul municipal Dan Paun, nu crede ca este cazul sa se foloseasca paznici in scolile din judet, pentru a se crea un climat de siguranta in institutiile de invatamant. In opinia lui Paun, nu este cine stie ce pericol pentru elevi, cat sunt la scoala, astfel incat este suficient sa fie un profesor de serviciu si sa existe un sistem de supraveghere video, iar la nevoie, se poate suna la politie: “Daca ne uitam la cate incidente au aparut in zonele scolilor, numarul de incidente este in scadere. Opinia mea este ca o sanctionare mai aspra a celor care genereaza incidente in jurul scolilor ar elimina nevoia unor paznici, pentru ca pana la urma, daca punem paznici in 300 de scoli, unde ajungem? Vrem sa traim intr-o lume civilizata si noi ne incojuram de gratii, vrem sa ducem copiii sa-i educam, dar copiii vad la intrarea in scoala, ca in ghetourile americane, paznici cu pistoale sau cu ce au ei ca echipament…  Totusi, educatia trebuie sa mearga in alta directie, zic eu…

Cred ca solutia este alta. Avem sisteme de supraveghere, sunt suficiente, Politia Locala si Politia nationala au masini de interventie, avem asa-numitul profesor de serviciu in scoala, daca se observa ceva, ii chemi pe astia, vin, intervin, dar nici sa militarizam scolile nu arata bine; mie, sincer sa fiu, nu-mi place ca atunci cand intru intr-o scoala, sa dau intai de un paznic”.

Amintim ca din totalul celor circa 300 de unitati de invatamant preuniversitar din judetul Braila, 200 nu au niciun fel de paza.