PĂUN, CANDIDATUL PPUSL LA PREȘEDINȚIA CJ BRĂILA: PRIN CJ PUTEM IMPUNE CONSILIILOR LOCALE SĂ FIE MAI FLEXIBILE, MAI APROPIATE DE CETĂȚEAN

Flexibilizare și transparență în administrația publică, precum și încurajarea micilor agricultori să se îndrepte către producția de legume, fructe și cereale bio – este ceea ce își propune să facă Dan Păun (PPUSL), dacă va fi ales președintele Consiliului Județean Brăila.

Candidatul PPUSL Brăila la președinția CJ a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre proiectele cu care intră în cursa electorală: „Pentru CJ ne propunem în primul rând o flexibilizare a activității acestuia, să găsim metode prin care CJ să fie deschis tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ, nu numai unora sau altora și în primul rând mi se pare o chestiune esențială tot ce înseamnă a transparentiza administrația – și nu numai la CJ, ci și la consiliile locale. Prin Consiliul Județean putem impune acest lucru, astfel încât consiliile locale să fie mult mai flexibile, mult mai apropiate de cetățean. Și chiar mi-am propus să impunem schimbarea, plecând de la CJ către consiliile locale”.

Păun a mai vorbit despre susținerea „industriilor de bază din Brăila”, cu referire la agricultură: „Se face cultura mare, dar degeaba producem foarte multe cereale, dacă ele pleacă la export și după aceea le aducem înapoi la preț mai mare. Ne gândim foarte clar ca primă hotărâre a CJ să încurajăm mica agricultură, micii fermieri, micii legumicultori, care să se îndrepte și către producția de legume și fructe și chiar și cereale bio sau eco”.

Întrebat ce competențe legale are CJ în a reglementa chestiuni ce țin de agricultură sau în a acorda facilități în acest domeniu, Păun a răspuns că CJ „poate să facă foarte multe”.

Mai multe detalii pe această temă aici: