Paun: Catelele, daca nu mai gasesc hrana pe spatiul public, nu vor mai fata atat de multi pui

P1100832

Candidatul ALDE la Primaria Brailei, Dan Paun, nu este deloc impresionat de criticile in termeni agresivi, insultele, injuraturile si alte reactii de acest gen aparute in spatiul virtual, ca reactie la declaratiile sale legate de necesitatea impunerii unei interdictii pentru cetateni in a hrani cainii maidanezi pe domeniul public si chiar de aplicare a unor amenzi, pentru cei care fac acest lucru. De asemenea, Paun considera ca nici comentariile ironice ale unora care l-au atentionat ca patrupedele amintite se inmultesc pe cale sexuala, nu prin hranire, nu-si au rostul, fiindca, spune el, este evident ca nu la asa ceva se referea, cand afirma ca intr-un oras  in care n-ar fi fi halde de gunoi la colt de strada s-ar putea tine cat de cat sub control inmultirea maidanezilor: “Daca rezolvam problema curateniei, vom rezolva si celalalte probleme adiacente, urmatoarea si cea mai mare problema fiind aceea a cainilor comunitari, pentru ca in momentul in care acesti caini comunitari nu vor mai gasi alimente, nu vor mai gasi hrana pe spatiul public, nici nu se vor mai inmulti atat de mult.

Am fost criticat – ca sa folosesc un cuvant frumos, pentru ca daca emiti o idee cu argumente, nu ti se raspunde cu contraargumente, ci ti se arunca mizerii in cap, asta e stilul nostru de dezbatere – pentru ca am spus ca nu trebuie sa se mai hraneasca acesti caini comunitari pe domeniul public. Explicatia e foarte simpla: in momentul in care nu mai au mancare acolo, nu mai sunt teritoriali, nu-si mai apara teritoriul pe care li se da hrana si daca hrana nu mai este abundenta, o femela nu va mai fata atat de multi pui, va fata mai putini – este evident, cine a facut un pic de biologie, de zoologie, cunoaste lucrurile astea. De aceea nici n-am mers mai departe cu explicatiile”.

Candidatul ALDE a mai spus astazi ca a discutat cu biologi care i-au explicat cu argumente stiintifice de ce sunt cainii vagabonzi agresivi: “Am stat ieri de vorba cu doi biologi care mi-au explicat ca agresivitatea haitelor de caini vine din urmatoarea chestiune: cainele este inrudit cu lupul, are spirit de haita. Cainele are nevoie de un stapan, un mascul alfa.  In apropierea omului, in gospodaria omului, cainele recunoaste omul drept stapan. In momentul in care el se afla pe domeniul public si se aduna in haita – pentru ca asta este natura lor, sa se stranga in haita -, isi aleg un mascul alfa in acea haita si atunci ei nu mai recunosc omul drept stapan si de-asta ataca oamenii. Asta nu este o chestiune spusa de mine, ci de oameni  de stiinta”.