Paun: Consilierii care au fost inactivi in actualul mandat ar trebui sa-si reanalizeze optiunea pentru un nou mandat

P1120912

Consilierul municipal Dan Paun (ALDE) a apreciat astazi cu nota 7 activitatea generala a CLM Braila, in cei 4 ani de mandat. Dan Paun a precizat ca pentru unii dintre consilieri, care au fost activi, nota ar fi mai mare, insa pentru cei care n-au luat cuvantul decat in 2012, cand au depus juramantul, ar veni cu sugestia sa renunte la ideea de a mai fi alesi locali, daca simt ca nu au nimic de spus: “Fata de Consiliul Judetean, Consiliul Local Municipal a functionat mult mai bine, iar acesta este meritul primarului Aurel Simionescu, si am recunoscut intotdeauna. El a avut intotdeauna puterea si diplomatia de a face lucrurile sa functioneze. Pe de alta parte, multe lucruri se puteau face mult mai transparent si mai bine, insa in CLM, pe langa consilieri care nu aveau ce cauta acolo, ca nu stiau care este obiectul muncii, au fost si consilieri care au reprezentat niste tendinte de deviere a problemelor. Chiar si la ultima sedinta s-a observat aceasta chestiune, se folosesc subiecte care nu ar trebui sa fie asa de importante, pentru devierea cursului normal al lucrurilor”.

Daca ar fi sa dau o nota activitatii CLM Braila, ar fi una spre 7, cu variatii individuale ale consilierilor. Au fost consilieri care au fost foarte activi si merita o nota mai mare, dar au fost si consilieri mai putini activi, sau chiar inactivi, care ar trebui sa-si reanalizeze optiunea de a mai fi membri in astfel de foruri deliberative. Sunt persoane care nu au luat cuvantul decat o data, acum 4 ani, cand au depus juramantul”.

La comentariul venit din partea presei, ca poate sunt oameni mai timizi cei in cauza, Dan Paun a comentat: “Daca esti timid, nu intri in viata publica; daca esti timid, stai acasa si-ti vezi de ale tale, stai cu prietenii, nu spui ca vrei sa schimbi ceva si sa devii formator de opinie”.