Paun: Eu as incepe aplicarea amenzilor pentru cetatenii care au caini nesterilizati

54f434d8682ccfa19a29bc2d

Co-presedintele ALDE Braila, consilierul municipal Dan Paun, este de parere ca Primaria a amanat destul aplicarea legii, in ceea ce-i priveste pe proprietarii de caini care nu si-au sterilizat animalele. Paun declara ca daca ar fi fost el primar, ar fi inceput deja controalele si aplicarea de amenzi, in cazul brailenilor care nu respecta legea, din acest punct de vedere. Liderul local ALDE admite ca sunt necesare si campanii de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la faptul ca risca amenzi mari, insa in paralel cu informarea, Paun crede ca trebuie aplicate si amenzi, mai ales ca la campaniile de sterilizare si microcipare gratuita a patrupedelor organizate de Primaria Brailei au participat un numar relative redus de cetateni: “Daca decizia ar fi in mainile mele, eu as da drumul la campania de constientizare, impreuna cu cea de sanctionare, pentru ca nu poti sa-i lasi pe oameni la infinit sa decida ca nu vor sa faca nimic si sa continue sa detina niste caini care nu sunt sterilizati. Eu aici as fi mult mai ferm; dar nu sunt eu primar, sunt doar consilier.

E necesara o atitudine foarte ferma, pentru ca deja s-au facut atatea campanii de sterilizare gratuita, sunt atatea ONG-uri care sprijina aceasta  activitate, dar cetatenii nu vor sa faca nimic, pentru ca sa ne fie mai bine noua, in oras. E o falsa dragoste pentru animale atitudinea aceasta, pentru ca nu poti sa spui ca iubesti animalele, daca iei cativa catei si ii arunci la gunoi. Aia nu este dragoste fata de animale, aia-i cruzime, e sadism, sa arunci niste pui de caine noaptea intr-o gramada de gunoi, sa inghete”.

Amintim ca potrivit legii, de la 1 ianuarie 2015, proprietarii de caini risca amenzi intre 5.000 lei si 10.000 lei, daca patrupedele lor nu sunt sterilizate.