Paun: Garajele trebuie desfiintate. Asa se va mari numarul de locuri de parcare cu cel putin 30%

P1120912

Presedintele executiv ALDE Braila, Dan Paun, sustine ca ar trebui desfiintate toate garajele din municipiu si ca daca s-ar face asta, numarul locurilor de parcare ar creste automat cu circa 30%. Paun este de acord si cu varianta lansata de liberalul Catalin Boboc, privind constructia unor parcari cu doua niveluri, demisol si parter, deasupra carora sa fie spatii verzi, insa spune ca aceasta nu poate fi aplicata in toate cazurile: “Trei garaje ocupa locurile de parcare a 5 masini. Eu cunosc un cetatean care si-a pus garajul de asa natura, incat parcheaza 3 masini ale dumnealui in fata acelui garaj platit.

Garajele trebuie desfiintate. Sunt orase – printre care si Galatiul -, care au pornit aceasta chestiune, iar la noi, probabil pentru ca se numesc <<garaje tip Concivia>>, au fost permise atat de multe in oras. Abordarea domnului Boboc este una corecta, dar numai in mica masura. Abordarea trebuie personalizata in functie de zona: da, sunt zone in care poti sa faci ceea ce spune dumnealui si sunt zone unde nu poti sa faci, pentru ca sunt niste conditii tehnice care trebuie indeplinite. Solutia este mixta, rezolvarea nu poate fi unitara.

Insa parerea mea este ca simpla desfiintare a garajelor va mari numarul de locuri de parcare cu cel putin 30%. Eu am ridicat  problema de foarte multe ori, ca si consilier municipal. Cred ca peste 30% dintre garaje sunt ocupate de alte activitati, inclusiv de gratar in aer liber si un sprit intre vecini, etc. Sunt foarte multi posesori de automobile care in garaj au facut magazie si pacheaza masina in fata garajului – si atunci au ocupat doua locuri. Sunt foarte multi oameni care abuzeaza de aceasta facilitate”.