Paun: M-a uimit agresivitatea cu care anumite persoane au incercat sa se apropie de conducerea CUP “Dunarea”

P1150856

Candidatul ALDE la Primaria Brailei, Dan Paun, a declarat astazi ca a fost uimit de “agresivitatea” cu care anumite persoane au actionat, pentru a ajunge in Consiliul de Administratie al Companiei de Utilitati (CUP) “Dunarea”. Dan Paun considera ca responsabilitatea unei astfel de pozitii este foarte mare, mai ales in conditiile in care functioneaza la ora actuala CUP,  avand de recuperat restante de peste 300 miliarde lei vechi. In acest context, candidatul ALDE le sugereaza celor in cauza ca daca au “ganduri ascunse”, fie sa se retraga din CA, fie sa si le schimbe: “Sincer, si pe mine m-a uimit agresivitatea cu care anumite persoane au incercat sa se apropie de conducerea acestei societati. Am fost si eu o perioada in Consiliul de Administratie si stiu exact ce inseamna, nu este usor deloc, este extrem de multa legislatie si trebuie extrem de multa atentie, trebuie sa stapanesti fenomenul economic foarte bine. Daca au ganduri ascunse acesti oameni, le recomand sa se retraga sau sa si le schimbe, fiindca tot ce se intampla acolo implica o mare responsabilitate. Au vrut neaparat sa fie in conducerea CUP, foarte bine, sa-si demonstreze competenta.

Eu le-as fi pus ca si criteriu de evaluare a performantelor timpul si procentul in care se reuseste recuperarea datoriilor, pentru ca de fapt, pe noi asta ne intereseaza, recuperarea datoriilor. Iar urmatorul punct in evaluarea performantelor ar fi caile prin care se poate reduce pretul apei potabile, pentru ca la cat de mult platim apa potabila, am putea avea in tot orasul apa din Vrancea. Dupa cum stiti, Braila era alimentata intr-o perioada cu apa din Vrancea. Sunt convins ca la preturile actuale, putem redeschide acea optiune de a avea apa din Vrancea”.

Membrii CA la CUP „Dunarea” au o indemnizatie lunara de 2.600 lei, suma care ar putea explica de ce au “luptat” unii cu atata indarjire, pentru a obtine o astfel de pozitie.

Precizam ca persoanele selectate ca membri in CA la CUP “Dunarea” sunt: Mihail Chirita (directorul CUP “Dunarea”), Ionel Avram (consilier judetean PSD), Constantin Toma (director tehnic la CUP “Dunarea”), Silviu Mangiurea (consilier municipal PSD) si Gheorghe Stroe (fost director in cadrul Electrica Braila).