PĂUN: PREFECTUL BOBOC ȘI-A FĂCUT CAMPANIE ELECTORALĂ DIN PRIMA CLIPĂ. EL SE IMPLICĂ MAI MULT ÎN LUPTA POLITICĂ DECÂT ÎN A FI REPREZENTANTUL GUVERNULUI

„Prefectul Cătălin Boboc și-a făcut campanie electorală din prima clipă în care a ocupat aceasta funcție. El are comportament de om politic, cu toate că n-ar trebui să aibă un astfel de comportament” – este ceea ce a afirmat astăzi președintele PPUSL Brăila, Dan Păun.

Acesta a urmărit informațiile apărute în presă cu privire la conferința de presă de ieri, la care au participat președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) și prefectul Cătălin Boboc, în care s-a discutat despre situația de la nivelul județului în privința cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19 și a comentat pe marginea acelei întîlniri: „Președintele CJ este ales, prefectul este numit și teoretic ar trebui să nu mai aibă nicio activitate politică. De mult văd că domnul prefect Boboc se implică mai mult în ce înseamnă lupta politică decât în a fi reprezentantul Guvernului.

Prefectul este direct responsabil pentru numărul mare de îmbolnăviri din Brăila, pentru că el aplică în județ măsurile luate de Guvern. Ce face președintele CJ? Face exact ceea ce ar trebui să facă, zic eu. Acum eu nu îi apreciez calitatea sau eficiența muncii, dat fiind că nu este apanajul meu; cu certitudine putea să facă ceva mai bine, mai ales la nivel de comunicare și la nivel de stabilire a echipelor de lucru medicale”, a spus Păun în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia liderului PPUSL, Boboc acționează politic, deși teoretic, funcția pe care o ocupă acesta este una apolitică.

În ceea ce privește comunicarea care ar trebui să existe între Prefectură și Consiliul Județean, în contextul crizei coronavirusului, Păun spune că aceasta practic nu există și „vina este pe undeva pe la mijloc. Bineînțeles că cel care a putut să o blocheze mai mult a făcut-o”.

Declarația integrală a lui Dan Păun pe această temă o puteți urmări aici: