PAUN: S-A DESZAPEZIT SURPRINZATOR DE BINE. A CONTAT SI IMPLICAREA PRIMARULUI, DAR SI IMPLICAREA DIRECTA A CONSILIERILOR

Consilierul municipal Dan Paun (ALDE) este multumit de modul in care s-a actionat in Braila pentru deszapezire, dupa ninsorile si viscolul de zilele trecute. Paun a declarat pentru MD Press ca s-a actionat “surprinzator de bine” si crede ca acest lucru se datoreaza si implicarii primarului Marian Dragomir, dar si implicarii consilierilor municipali, care au monitorizat in teren modul in care au lucrat utilajele de deszapezire: “S-a actionat foarte bine, chiar surprinzator de bine, dovada ca abordarea noua a primarului si a consilierilor a avut rezultate. Ce-i drept, nu a fost zapada atat de multa cum a fost acum cativa ani, dar pentru viscolul care a fost, s-a actionat foarte bine, dovada ca orasul a fost curat, asfaltul la negru.

A contat foarte mult si faptul ca primarul a fost in teren si a supravegheat personal situatia, a contat si faptul ca cei 20 de consilieri municipali care s-au implicat au coordonat foarte bine activitatea in zonele pe care si le-au asumat. Noi, consilierii, am avut rolul de a supraveghea modul in care utilajele isi desfasoara activitatea si unde vedeam sincope, le comunicam conducatorilor firmelor care actionau in zona. Au fost situatii in care i-am gasit pe operatorii respectivi actionand in zona nepotrivita – nefiind din oras, multi dintre soferii utilajelor nu cunoasteau bine zona, nu se aflau in punctele critice si noi i-am coordonat, ca sa faca treaba.

Noi, consilierii, am mers la comandamentul de iarna, dupa ce ne-a convocat primarul si de comun acord, am luat fiecare o zona pe care o cunosteam mai bine si am monitorizat in acea zona modul in care se desfasurau actiunile de deszapezire. Orasul a fost impartit intre cei 3 operatori si daca era ceva in neregula, noi nu dadeam telefon la primar, ca sa nu-l aglomeram, ci am stat de vorba direct cu operatorul din zona respectiva”.

In opinia consilierului ALDE, “la momentul asta”, abordarea primarului, de a se implica direct in supravegherea din teren a lucrarilor de deszapezire este cea mai potrivita, “pentru ca oamenii sunt obisnuiti sa asculte de comanda ferma a primarului. Deocamdata nu trebuie schimbat nimic, e bine asa”.